Het lammetje dat een varken is (4+)

Het Filiaal Theatermakers
di 2 mei - 14:00
di 2 mei 2023
14:00
  • di 2 mei 2023
    14:00
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Deze vrolijke voorstelling is gebaseerd op drie prentenboeken van de jonge Utrechtse schrijver Pim Lammers. Het lammetje dat een varken is (in 2018 bekroond met de Zilveren Griffel), De Boer en de Dierenarts en Kamiel Kameel. Deze voorstelling met drie korte verhalen wordt gelardeerd met live liedjes, waarbij de twee muzikale spelers zichzelf met verschillende instrumenten begeleiden.  

Pim's verhalen verrassen jong en oud met zijn originele en grappige kijk op hoe we omgaan met elkaar. Pim vertelt mooie, liefdevolle verhalen over jezelf zijn en hoe belangrijk vriendschap is. In de theatervoorstelling Het lammetje dat een varken is worden drie van zijn verhalen bewerkt voor het toneel.  Er is live muziek, er is vrolijkheid en er zijn een heleboel dieren!

De drie verhalen

Het lammetje dat een varken is gaat over een lammetje dat heel graag in de modder rolt en een varkentje blijkt te zijn. In De Boer en de Dierenarts doen de dieren net alsof ze allerlei gekke ziektes hebben, zodat die leuke dierenarts wel móet langskomen. En in Kamiel Kameel zijn de dieren in rep en roer omdat er een nieuw dier komt wonen op de boerderij. Die vreemde kameel geeft een feestje voor iedereen. 

Credits

gebaseerd op de boeken van Pim Lammers

maker & muzikant Sacha Muller | spel Sacha Muller & Floyd Koster | compositie Gábor Tarján | eindregie Monique Corvers | vormgeving Hiske de Goeje