Kamerich & Budwilowitz

The Ozard of Wiz (9+)

Maas theater en dans | ROSE Stories
zo 5 mrt - 14:00
zo 5 mrt 2023
14:00
  • zo 5 mrt 2023
    14:00
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1
    Geweest

In The Ozard of Wiz keren zeven bijzondere mensen terug naar hun kindertijd, een tijd zonder schaamte. Allemaal hopen ze uiteindelijk bij The Ozard of Wiz te krijgen waar ze hun hele leven al naar op zoek zijn: een thuis, moed, hersenen en een hart. In deze wonderlijke voorstelling serveren we vogue, popmuziek en melancholie in een seventies sausje.

Je kijkt zo vaak je kan steeds dezelfde film. Je ademt, eet en leeft het verhaal. Je bent tegelijkertijd een bang meisje,  een vogelverschrikker, een leeuw, een blikken man, een goede en slechte heks en een tovenaar. Je danst en speelt in je eentje de hele fantasie van The Wiz.

Maar dan zwaait de deur van je veilige kamer open en moet je dealen met de echte wereld en alle vooroordelen, regels en hokjes die daarbij horen. Opeens kijk je met de ogen van de ander naar jezelf en alles wat vanzelfsprekend is verdwijnt. Je wenst jezelf weg en op magische wijze word je opgetild door een storm en beland je in een wereld vér voorbij de regenboog.

Ik voel me als een veertje in een gereedschapskist.
Ik zou willen dat ik zonder vragen door mijn leven zou kunnen surfen.
Vanzelfsprekend er zijn, net zoals alle anderen.
Maar dat is niet zo, ik moet opletten.
Niet zwaaien, niet lachen, niet roepen als ik iemand herken.
Niet enthousiast worden, want dan gaan alle alarmbellen af.
Vooral verveeld kijken, net als alle anderen.
Een stoere, boze jongenssluier dragen.
Of een ongeïnteresseerd meisjesblik.
In ieder geval niks daar tussenin want dat verward anderen en maakt hen boos.
Incognito.
Verstopt.
Eigenlijk zo min mogelijk bewegen.
Was er maar een tornado die mij op zou tillen en me ver weg bracht van hier.

Kan je nu al niet wachten? Neem dan een kijkje in het online magazine voor interviews, een personality quiz en leuke informatie over de voorstelling!

Het magazine

In de media

"De zeven spelers weten je vanaf minuut één mee te nemen in hun verhaal" - ★★★★★ ilovetheater.nl

"Het queer perspectief dat Geerlings eroverheen legt werkt fantastisch" - ★★★★ NRC

"Voguedans, muziek en theater versmelten in een even uitbundig als didactisch pleidooi om vooral dichtbij jezelf te blijven." - Theaterkrant

Credits

Concept, regie René Geerlings | Dramaturgie Merel Heering | Performers Ayrton Fraenk, Romy Rockx, Reinier van Harten, Art Srisayam, Danijel Petrovic, Marie-Léa Morales, Laurien Riha | Choreografie Guilliano Pinas | Composities Reinier van Harten | Decor Calle de Hoog | Kostuums MAISON the FAUX (Joris Suk) | Licht Remko van Wely | Coproductie Maas theater en dans & ROSE stories