Benning & Gladkova

Geen oog dicht (8+)

Studio Figur | STIP
do 2 mrt - 14:00
do 2 mrt 2023
14:00
  • do 2 mrt 2023
    14:00
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2
    Geweest

Geen oog dicht is voor iedereen die wel eens een keertje bang is. Een surrealistisch sprookje over het in de ogen kijken van je angst en samen op avontuur te gaan. Door het gebruik van videocamera’s, maquettes, poppen en muziek smelten theater en film samen en wordt je meegenomen in de wereld van Maia en Ótti. Een wereld die een spannend onderwerp, net iets minder eng maakt. 

Geen oog dicht

De achtjarige Maia is het liefst alleen met haar verhalen. Ze leest, speelt games en kijkt films, alles
om haar honger naar verhalen te stillen. Verhalen zijn namelijk spannend, maar lopen altijd goed af. Maia twijfelt of dat in de grotemensenwereld ook gebeurt. Zo groeit haar liefde voor verhalen samen met haar angst voor de 'echte' wereld. Naast Maia staat Ótti. Hij is altijd bij haar en wil haar beschermen. Alleen verandert hij de laatste tijd vaak van vorm en begrijpt niet waarom. Hij wordt soms zo zwaar dat hij een blok aan Maia’s been vormt. Als Ótti maar niet zo uit proportie groeit dat hij Maia’s hele blikveld overneemt… 

Ga op avontuur in de Zolderzoektocht

Geen oog dicht is een dromerig sprookje waarin maquettes, poppentheater, muziek en film samensmelten. Naast het bezoeken van de voorstelling kan je ook zelf op een spannend avontuur in De Zolderzoektocht en ontdek je de wereld zoals Maia die ziet. Je kan je stiekem verstoppen onder een veilige tafel en zelf een mooi schaduwspel maken. Of laat je betoveren door spannende beelden, terwijl je wegkruipt in heerlijke warme kussens. Een ontdekkingstocht voor iedereen die wel of niet durft, maar lekker nieuwsgierig is.

Vanaf 45 minuten voor aanvang kun je De Zolderzoektocht bezoeken.

 

 

De makers

Studio Figur is het jonge figurentheatergezelschap van regisseur Noufri Bachdim en beeldmaker Pluck Venema. Met fysiek spel, poppen- en objecttheater, live film en muziek vertellen zij nieuwe verhalen waarin actuele onderwerpen centraal staan. In hun voorstellingen, films en installaties worden zowel kinderen als volwassenen meegenomen naar een andere werkelijkheid, waarbij op speelse en bezielende wijze de verbeeldingskracht van jong en oud in werking wordt gezet.

Credits

Regie Noufri Bachdim 
Spel Nina Elisa Euson, Pluck Venema e.a.