ANTIGONE

Marguerite de Brauw, Julien Croiset, Felix Burleson e.a.
vr 11 nov - zo 13 nov
vr 11 nov 2022
-
zo 13 nov 2022

ANTIGONE is gebaseerd op de Griekse tragedie van Sofokles, maar is in een eigentijds en muzikaal jasje gegoten in deze bewerking. Een opwindend en spannend verhaal voor jong en oud, dat bewijst dat Griekse tragedies absoluut niet achterhaald en stoffig zijn! 

ANTIGONE vertelt het huiveringwekkende verhaal over een jonge vrouw uit een verdoemd geslacht. Haar vader Oidipous trouwde met zijn eigen moeder; zij kregen vier kinderen waarvan Antigone er een is. Het verhaal draait om de strijd tussen Antigone en Kreon, de nieuwe man op de troon. Wanneer Kreon Antigone verbiedt om haar broer te begraven, omdat deze volgens Kreon fout is geweest in de oorlog, weigert Antigone dit te accepteren. Als Kreon vervolgens dreigt met hongersnood om zijn zin door te drijven, beseft Antigone dat dit geen makkelijke strijd wordt. 

De voorstelling legt een wereld bloot van lang geleden, die verrassend veel op de onze lijkt. Vrouwenminachting is nog steeds onderdeel van onze realiteit en ook wij zijn niet onbekend met dictators die iedereen de dood in jagen wanneer ze niet krijgen wat ze hebben willen.
 Credits

STUDIO ANTIGONE speelt Antigone van Sofokles | vertaling/bewerking Julien Croiset | Spel  Marguerite de Brauw, Julien Croiset, Felix Burleson, Nikki Manuputi en Tim van den Heuvel | decor en kostuums Herbert Janse en Dorien de Jonge | regie Agaath Witteman | koorrepetitor Henri Overduin