STIP IT (1,5+)

Vanaf2
zo 9 okt 10:00 en 11:30
zo 9 okt 2022
10:00 en 11:30

In STIP IT creëren we een wonderlijke wereld met enkel stippen. Tijdens deze interactieve familievoorstelling helpen de kinderen de theatermakers om een mooi landschap te bouwen. De dans, muziek en beelden zorgen voor een prachtige ervaring voor de allerkleinsten. Kom je lekker dansen, of kijk je liever? Misschien ben je wel veel te druk met bouwen. Dat maakt niet uit: alles mag bij STIP IT

De voorstelling

STIP IT begint met een performatief gedeelte van 20 minuten door de kunstenaars, waarna het publiek wordt uitgenodigd om bij Anne-Beth & Elian op de vloer te komen. Samen verkennen en creëren ze het beeldend landschap.

Het maakproces

Om STIP IT te ontwikkelen werkten Elian en Anne-Beth op voorscholen binnen het project “Jong Beginnen” van Festival 2 Turven Hoog. De combinatie van beweging, geluid, materiaal en actie vormt de basis van spelen met zintuigen en waarneming.

Aanvankelijk werkten ze in stilte. Ze brachten koffers van reizigers gevuld met materialen mee en nodigden kinderen uit om hun ruimte met deze objecten te delen. In reactie op én samen met de kinderen ontdekten ze STIP IT.

Credits

dans, regie en concept Anne-Beth Schuurmans
scenografie Elian Smits
muziek Tessa Zoutendijk
lichtontwerp Ellen Knops