Zwart Werk / Zindzi Witte

90's vs 20's (9+)

BonteHond
di 25 okt - 14:00
di 25 okt 2022
14:00
  • di 25 okt 2022
    14:00
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

De muziek uit de 90's neemt het op tegen de muziek van nu in deze theatrale, muzikale battle. Pocahontas versus Elsa en Snelle tegen MC Hammer. Maar: welke muziek is nou het best? Een voorstelling over wederzijds onbegrip tussen ouders en kinderen, dat zich alsmaar herhaalt. Over nostalgie, trends en guilty pleasures. 90’s vs 20’s laat zien dat het onvermijdelijk is om net als je ouders te worden, ook al roep je nog zo hard van niet. En dat is ook oké. 

De muziek waar je ouders naar luisteren is per definitie slecht. Maar dat komt omdat zij oud zijn, daar kunnen ze niks aan doen. En dat zij niet snappen dat de muziek waar jij naar luistert het beste is dat er ooit gemaakt is, vergeef je ze ook. Zolang het binnenshuis blijft. Zodra je vader op een verjaardag gaat meezingen met Two Unlimited en je moeder laat zien dat ze nog precies weet hoe je de Macarena danst, moet er ingegrepen worden.  

Een live DJ, vier spelers, hitjes van toen en nu en een hoop gênante momenten. Dit is 90’s vs 20’s: een muzikale battle, waarin iedereen toch al weet wie er wint. 

Festival De Betovering

 

Deze voorstelling is te zien tijdens Festival De Betovering in de herfstvakantie! Van vrijdag 21 t/m zaterdag 29 oktober zie je de leukste familievoorstellingen en kan je meedoen met workshops en gratis programma's. Ben je benieuwd wat er allemaal te doen is?

Bekijk programma

Over BonteHond

BonteHond is het enige professionele jeugdtheatergezelschap van Flevoland. Ze nemen altijd een loopje met de werkelijkheid en laten zich niet graag in een hokje plaatsen. Sinds hun ‘geboorte’ in 2005 zijn ze flink gegroeid. Ze spelen van Almere tot Bangalore, in schouwburgen en voetbalkantines, op zomerse festivals en drukke scholen. In alles wat ze doen roepen ze op om ruim en autonoom te denken. Blijf jezelf, laat je niet in een keurslijf persen. Kinderachtig is geen scheldwoord bij BonteHond. 

Credits

CONCEPT & REGIE Judith Faas 
SPEL Manon Nieuweboer, Erwin Boschmans, Eva Zwart, e.a. 
COMPONIST Mauro Casarini 
DRAMATURGIE Victor Mentink 
REGIE-ASSISTENTIE Millie Lijbers 
PRODUCTIE Annekatrien Gielkens