Roger Neve

EUS

Theater Rast
di 24 jan - 20:15
di 24 jan 2023
20:15
  • di 24 jan 2023
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

EUS is gebaseerd op het gelijknamige boek van Özcan Akyol (columnist, radio- en televisiemaker maar bovenal schrijver) en vertelt het verhaal van Eus, zoon van een gastarbeider.

Eus is nergens thuis, leeft constant op gespannen voet met zijn norse vader, raakt bevriend met kampers, komt terecht in een gevalletje eerwraak en trekt op strooptocht door Europa. Hij leeft van dag tot dag, denkt alleen maar aan meisjes scoren en beledigt iedereen. Eus probeert uit zijn lage sociale klasse te ontsnappen maar worstelt met de druk van zijn familie en de maatschappij.

Regisseur Celil Toksöz vertelt verhalen over de levens van mensen die onder de radar leven. EUS is een tragikomische muzikale voorstelling met kleurrijke personages.

Over RAST

Theater RAST staat met haar voeten in de veranderende samenleving. Vanuit het Turks-Nederlandse DNA reageren onze makers op theatrale wijze op wat er om ons heen gebeurt, zowel in Amsterdam, Nederland als de wereld. RAST heeft de kracht een persoonlijk gezicht te geven aan culturen en conflicten die voor veel mensen ver van hun bed lijken. En of het nu gebeurt met de dramaturgisch gefundeerde, muziektheatrale aanpak van Şaban Ol, de koerdisch-etnische bril van Celil Toksöz, de gestileerde benadering van Ada Ozdogan of de feministische urban storytelling van Aysegül Karaca, Theater RAST brengt verhalen die niet vanzelfsprekend op de Nederlandse podia te zien zijn. 

Credits

Regie Celil Toksöz | Bewerking Don Duyns | Spel Evrim Akyigit, Jasper Stoop, Kathlyn Wuyts, Jurjen Zeelen, Giulia Reiss | Soundscape Selim Doğru | Lichtontwerp Ingeborg Slaats | Decor en kostuums Elian Smits | Choreografie Mehmet Önal