Henk Claassen

Ruzie (6+)

Theater Artemis
wo 3 mei - 14:00
wo 3 mei 2023
14:00
  • wo 3 mei 2023
    14:00
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

Waar slaat dit op? Hoezo heet ik 'Ruzie'? En waarom die 6+? En wie zegt er eigenlijk dat ik een voorstelling ben? Hallo?! Wie heeft dit hierboven geschreven? Hallo?!...  Ruzie (6+) is een voorstelling die het nergens mee eens is. 

Stop ‘ns met dat irritante lezen. Ik ken jou helemaal niet en wil jou ook helemaal niet kennen. Stoppen met lezen! Laat me met rust! Ook niet meer lezen dat hier nu staat dat ik wil dat je stopt met lezen! Dus gewoon niet meer lezen! Wat snap je nou niet? Ben je achterlijk of zo? Ik heb hier helemaal geen zin in. Straks wil je me ook nog zien. Nou echt niet. Maak zelf maar een voorstelling als je daar zo’n zin in hebt. Nou wegwezen! Hup! Oprotten!  

Ruzie (6+) is de eerste coproductie met Theater Basel in Zwitserland. Voor Ruzie wordt er gewerkt met een Zwitserse cast en een Nederlandse. In september 2018 speelde de internationale theaterhit Oorlog (6+) op het Theaterfestival in Basel. Oorlog is winnaar van de Zilveren Krekel en werd genomineerd voor de Mimeprijs  2017. 

Credits

regie Jetse Batelaan  
cast Elias De Bruyne, Marie Groothof, Tessa Jonge Poerink  
kostuums Viktoria Semperboni  
muziek Toben Piel
decor Wikke & Marloes  
coproductie Theater Artemis & Theater Basel