Annemieke van der Togt

Familiespel

Jacqueline Blom | Mark Rietman | Bas Hoeflaak | Annick Boer
di 14 mrt - wo 15 mrt
di 14 mrt 2023
-
wo 15 mrt 2023

Elisabeth en Nicolaas delen na de scheiding eigenlijk alleen nog de zorg voor hun twee kinderen én hun vakantiehuis. Vol goede voornemens en supertrots op hun moderne familie besluiten ze daar met hun nieuwe partners en stiefkinderen de kerstdagen door te brengen. Met het verdriet van de verbroken relatie nog aan de oppervlakte luiden de stellen samen het nieuwe jaar in. Een weekend met oude liefde, didactische dilemma’s, ergernis en verdriet in een vreemde cocktail met familiespellen en feest; laten we het gezellig houden!   

Familiespel is een heerlijke, gelaagde tragikomedie over het samengestelde gezin. Onder de ogen van de ex-partner krijgt de nieuwe relatie een heel andere glans; in aanwezigheid van de nieuwe partner blijkt de oude niet alleen deel van je verleden, maar ook deel van je identiteit.

De rollen worden gespeeld door vier topacteurs met bijzondere dubbelrollen; ze spelen naast volwassen personages ook de kinderen, die in het kielzog van de keuzes van hun ouder, hier met elkaar opgezadeld zijn. 

De gloednieuwe theatertekst van Familiespel is geschreven door Marijke Schermer (roman- en toneelschrijver), bekend van o.a. Liefde, als dat het is.

Credits

Cast Jacqueline Blom, Mark Rietman, Annick Boer, Bas Hoeflaak
Eindregie Corien van der Zwaag i.s.m. Marijke Schermer
Script Marijke Schermer
Licht Yuri Schreuders
Kostuums Daphne de Winkel
Soundscape Janne Piksen
Producent More Theater Producties