Double Bill | Vruchtjes Eten & Tuut Tuut Kwantumschuim

Joost Oomen & Kruidkoek
Ja! Tegen het avontuur van de kunst | 2 t/m 9 sep in Zaal 3
ma 5 sep - di 6 sep
ma 5 sep 2022
-
di 6 sep 2022

Ja! Tegen het avontuur van de kunst | 2 t/m 9 sep in Zaal 3

Van vrijdag 2 t/m vrijdag 9 september starten we in Zaal 3 het nieuwe seizoen met een week vol poëzie en spoken word. In samenwerking met Explore the North hebben we een bijzonder en afwisselend programma samengesteld met o.a. Chagall, Daniëlle Zawadi, Joost Oomen & Kruidkoek, Dean Bowen en de Poezieboys. Kun je niet kiezen? Dat snappen we! Daarom verkopen we een passe-partout voor de hele festivalweek voor € 40. Bekijk het volledige programma hier

1: Tuut Tuut Kwantumschuim

Tuut Tuut Kwantumschuim is een voorstelling over de ruimte. Of preciezer, een voorstelling over de ruimte waar de mens niet aanwezig is. Over ongeveer 5 miljard jaar is het waterstof in de kern van de zon op en als gevolg daarvan zal de zon zover opzwellen dat de aarde verzwolgen wordt. Als mens hebben we dus twee keuzes: samen met de aarde ten onder gaan óf voor dit moment ons zonnestelsel verlaten. Voor Joost Oomen en garagejazzband Kruidkoek levert die gedachte een heerlijk startpunt voor een voorstelling op.

Want maak je de omstandigheden van een leeg zonnestelsel helder voor een menselijk publiek? Tuut Tuut Kwantumschuim probeert de ervaring van de grootste en de kleinste natuurkundige processen begrijpelijk te maken voor jou. Natuurlijk op geheel eigen wijze, zoals alleen Joost Oomen & Kruidkoek kunnen met taal en muziek. Het resultaat is een voorstelling die niet uitlegt hoe het werkt, maar laat voelen hoe het is om bij de grote verschuiving in het heelal aanwezig te zijn.

2: Vruchtjes Eten

In een tijd waar het aanpraten van angst en woede het enige gereedschap van politici lijkt, is het zaak om het aanpraten van het tegenovergestelde; vrolijkheid en gelukzaligheid, zeer gedegen te onderzoeken. Precies dat doet dichter en performer Joost Oomen met de garagejazzband Kruidkoek in de muzikale en literaire voorstelling Vruchtjes Eten. Zonder verhaallijn, zonder moraal, maar met kleuren en vruchten in een hecht en gelijkwaardig huwelijk van muziek en poëzie.