Mission Molière

Het Zuidelijk Toneel | Sarah Moeremans
wo 10 mei - ma 5 jun
wo 10 mei 2023
-
ma 5 jun 2023

Last van een ochtendhumeur? Soms een hekel aan tout le monde? Gekweld door een onbeantwoorde amour? Jaloers op een kluizenaar die zich verstopt in de uitgestrekte bossen van Alaska? Herkenbaar? Dan ben je toe aan deze Mission Molière, een radicale bewerking van de Franse komedie De Mensenhater. Oh la la!

🇫🇷 Inleiding op 10 mei

Om je optimaal voor te bereiden op de Franse salons van Misson Molière, ben je van harte welkom bij de inleiding. Daar vertelt regieassisten Kato Cornil je graag meer over Versailles, Molière, de vormgeving, de tekst van Joachim Robbrecht en de regie van Sarah Moeremans. Voeg deze inleiding toe bij het bestellen van je ticket voor de voorstelling of hieronder.

Bestel inleiding

🥖 Iedere student die met een stokbrood naar de voorstelling komt kijken, krijgt het tweede kaartje gratis!

Ben je student en wil je graag naar Mission Molière? Neem een stokbrood mee en krijg het 2e kaartje gratis. Kom op de dag zelf naar de kassa (inclusief stokbrood!) en krijg daar twee kaartjes voor de prijs van één.

Over Mission Molière

350 jaar na de dood van de Franse komedieschrijver Molière, brengen Sarah Moeremans en Joachim Robbrecht de personages uit zijn bekendste stuk De Mensenhater tot leven. Of misschien zijn ze nooit echt doodgegaan. Want ironie, komedie en cynisme is van alle tijden. In deze gemoderniseerde versie, die zich afspeelt in het Parijs van de zeventiende eeuw, geven Sarah en Joachim hun eigen visie op humor, hypocrisie en goedbedoelerigheid. 

Met een Spiegelpaleis als decor en Frans geïnspireerde kostuums is Mission Molière een vrolijke talige komedie die je verschillende vormen van humor laat zien. De pakkende chansons krijg je gegarandeerd niet meer uit je hoofd (“Laat me zingen!"). De personages hebben elk een eigen karakter en worden in Mission Molière in een hedendaags jasje gestopt.

Salut! Ontmoet de personages uit Mission Molière:

💩 Alceste, een tegendraadse partypooper wordt gespeeld door Louis van der Waal. 
❤️‍Arsinoé, venijnige ongelukkige in de liefde wordt gespeeld door Keja Klaasje Kwestro. 
🦪 Célimène, vegetarische oester-liefhebster met social skills om jaloers op te zijn wordt gespeeld door Julia Ghysels.
👬 Philinte, Alceste’s vriend (een echte) & Clitandre, ook leuk, soort van dubbelganger van Acaste. Wordt gespeeld door Joep van der Geest.
🍒 Acaste, licht en fruitige aanbidder van Célimène wordt gespeeld door Gillis Biesheuvel.
🎤 Oronte, masochistisch singersongschrijfster wordt gespeeld door Alicia Boedhoe.

Over Molière


Molière, geboren als Jean-Baptise Poquelin (1622-1673), was een Franse toneelschrijver en acteur die bekend is geworden met zijn satirische komedies. Hij trad met succes op voor Lodewijk de XIV en zijn hele hof in de zaal van het Louvre. Met Les Précieuses Ridicules opende hij een reeks van ongeveer dertig kluchten en blijspelen die hem beroemd maakten, ook lang na zijn dood. In zijn belangrijkste komedies, zoals De Mensenhater, bekritiseerde hij de sociale omgangsvormen van zijn tijd.

Credits

Regie Sarah Moeremans | Tekst Joachim Robbrecht | Spel Gillis Biesheuvel, Alicia Boedhoe, Joep van der Geest, Julia Ghysels, Keja Klaasje Kwestro, Louis van der Waal | Kostuumontwerp Daphne de Winkel | Artistiek advies Piet Menu | Geluidsontwerp Timo Merkies | Decor ontwerp Dennis Vanderbroeck