Diederick Bulstra

De Uitnodiging – turn the shit into gold

Laura van Dolron
di 4 apr - wo 5 apr
di 4 apr 2023
-
wo 5 apr 2023

De Uitnodiging – turn the shit into gold is een warm bad met humor en poëzie waarin we met plezier onze pijn omarmen en ontdekken dat pijn schoonheid is. 

“Ik zat bij yoga en de juf zei… 
Ik heb een gedicht meegenomen… 
Ik wist deze is voor mij… 
Ze las The Invitation… 
Mijn yoga mat nat van de tranen, en mijn hart vol liefde. 
Zo dicht mogelijk bij dit gedicht blijven voelde ik, vandaar dat ik dit maak.” - Laura van Dolron  
 
Laura van Dolron staat bekend om haar eigen gecreëerde genre stand-up philosophy waarmee ze persoonlijke, herkenbare en intieme voorstellingen maakt. Dit keer gaat ze de wereld in met het gedicht The Invitation onder haar arm. Ze interviewt bekende en minder bekende mensen die ze de afgelopen jaren in haar werk tegenkwam. Wat is hun grootste pijn, hun grootste overwinning? Wat is het dat ze van binnenuit drijft? Zijn ze banger of wijzer geworden van het leven?     
 
Laura nodigt haar publiek uit om dieper te kijken. Tot het punt waar onze verhalen zo persoonlijk worden dat ze heel veel met elkaar gemeen blijken te hebben. Een safe space voor pijn, voor vragen, voor weerstand en warme gevoelens. 

It doesn’t interest me what planets are squaring your moon. I want to know if you have touched the centre of your own sorrow, if you have been opened by life’s betrayals or have become shrivelled and closed from fear of further pain.

The Invitation, Oriah Mountain Dreamer

Over Laura van Dolron

Laura van Dolron creëerde haar eigen genre stand-up philosophy. Ze wil niet meer entertainen maar helpen, niet spelen maar helen, niet meer praten tegen maar met een publiek. Al eerder deed ze dit in Een antwoord op alle vragen en Geen verhaal. In haar nieuwste voorstelling De Uitnodiging gaat ze samen met haar publiek op zoek naar levensveranderende ervaringen. Wat zijn dat en waar moeten die aan voldoen? 

Credits

Concept en spel Laura van Dolron