Het Debuut

Rudolphi Producties
wo 28 sep - 19:30
wo 28 sep 2022
19:30
  • wo 28 sep 2022
    19:30
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2
    Geweest

Een selectie van de meest veelbelovende afstudeervoorstellingen van 2022. In Het Debuut geeft Via Rudolphi Producties de nieuwe generatie theatermakers een podium. Als één van de eersten zie je de makers van de toekomst, pioniers waar je ongetwijfeld nog veel van gaat horen. Al meer dan 10 jaar gaat Via Rudolphi Producties de toneelscholen af op zoek naar veelbelovende nieuwe makers die raken, ontroeren, schuren en verbazen. De drie voorstellingen vormen samen een avontuurlijke theateravond.

Tijdens afstudeerpresentaties en theaterfestivals in het voorjaar worden de debutanten gescout door heel Nederland en België. Welke voorstellingen je gaat zien, blijft nog even een verrassing. Het Debuut is voor de avontuurlijke, nieuwsgierige en open minded theaterbezoeker die als eerste nieuw talent wil ontdekken. Veel van deze makers groeien uit tot gevestigde namen, zoals de eerdere deelnemers aan Het Debuut: Rundfunk, George Tobal (George en Eran Producties) Performancecollectief URLAND, Caro Derkx, Tarik Moree en La Isla Bonita.

Het Debuut is een van de beter bewaarde geheimen van het Nederlandse theater. Spannend, beangstigend en ontwrichtend – dat is precies waarom je naar Het Debuut gaat.

De Volkskrant

In de media

“Een van de meer bewonderenswaardige concepten in de theaterwereld is Het Debuut van Via Rudolphi Producties, waarbij een selectie van afstudeervoorstellingen samen op tournee wordt gestuurd.” - NRC (2021)

"Met het opheffen van het ITS Festival worden initiatieven als Het Debuut nóg belangrijker." - Theaterkrant (2021)

"Het Debuut is een van de beter bewaarde geheimen van het Nederlandse theater. Spannend, beangstigend en ontwrichtend – dat is precies waarom je naar Het Debuut gaat." - De Volkskrant (2019)

Credits

Idee/Concept Marie-Anne Rudolphi, Maarten van der Cammen | Artistieke coaching Peer van den Berg | Organisatie Via Rudolphi Producties | Grafische vormgeving Perla van Kessel, Roel van de Ven | Met dank aan Marcelle Kuiper, Frank Noorland, Bodil de la Parra, Nicole van Vessum, Sanne Boersma, Christiaan Mooij