BorderKitchen: Torrey Peters

Crossing Border
ma 16 mei - 20:00 - 21:00
ma 16 mei 2022
20:00 - 21:00
  • ma 16 mei 2022
    20:00 - 21:00
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A
    Geweest

Torrey Peters studeerde creative writing in onder andere Iowa en schreef eerder twee novellen. Detransitie, baby betekende haar internationale doorbraak. De roman stond in 2021 op de longlist van de Women’s Prize. Peters woont in Brooklyn. Op maandag 16 mei wordt Peters geinterviewd door Persis Bekkering als onderdeel van BorderKitchen.

Het interview is in het Engels. De kaartverkoop gaat via Crossing Border.

Over Detransitie, baby

Reese had het goed voor elkaar: een liefdevolle relatie met Amy, een appartement in een van de betere wijken van New York, een niet al te vervelende baan. Zo had ze een leven opgebouwd waarvan de meeste trans vrouwen alleen maar kunnen dromen. En ook de vervulling van haar diepste wens - moeder worden -leek nabij. Maar dan besluit Amy om weer als man te gaan leven, als Ames, en Reese's leven stort in elkaar. Sindsdien doet ze er alles aan om haar eenzaamheid te ontvluchten en verslijt de ene getrouwde man na de ander.

Ames is evenmin gelukkig. Toen hij besloot om niet meer als trans vrouw te leven hoopte hij dat zijn bestaan makkelijker zou worden, maar deze beslissing kostte hem zijn relatie en hij verloor het enige echte thuis dat hij ooit had. Hij blijft ernaar verlangen het contact met Reese te herstellen. Als Ames' nieuwe geliefde, Katrina, ontdekt dat ze zwanger van hem is, vat hij een gewaagd plan op: stel dat de ze de baby met z'n drieën grootbrengen?

Onderdeel van:
No Dutch Required

Credits

Met: Torrey Peters
Interview door: Persis Bekkering
Foto: Natasha Gornik