vr 27 mrt - 20:30

Nu ben ik Medea

Khadija El Kharraz Alami/ Productiehuis Rotterdam
27 mrt
20:30
  • vr 27 mrt
    20:30
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A

Khadija El Kharraz Alami vervlecht de Griekse tragedie Medea met haar eigen verhaal over opgroeien tussen twee werelden. Je ziet hoe het personage geniet van zowel de westerse wereld als de Marokkaanse. De vele tradities, de verschillen in cultuur, het spreken van meerdere talen, het geloven of niet geloven, de muziek, het eten, de vrijheid; alles is van grote invloed op haar zijn. Totdat deze rijkdommen gaan botsen.

In Nu ben ik Medea vervlecht Khadija El Kharraz Alami de verschillende perspectieven in Euripides’ Medea met haar eigen verhaal over opgroeien tussen twee werelden en de botsing van krachten in jezelf. Opgroeien met twee werelden is een ware rijkdom. Je ziet hoe het personage geniet van zowel de westerse wereld als de Marokkaanse. De vele tradities, de verschillen in cultuur, het spreken van meerdere talen, het geloven of niet geloven, de muziek, het eten, de vrijheid, alles is van grote invloed op haar zijn.

Totdat deze rijkdommen gaan botsen: ze gaat er tussen staan en poogt met al haar kracht vast te houden aan beide werelden. Ze groeit verder op, niet langer met, maar tussen die twee werelden in. De vreemdeling, de ander, het eenzame soort is getogen.

Ontzettend en ongeneeslijk is de woede wanneer geliefden met elkaar in botsing komen

Recensies

Theaterkrant ★★★★ 

"Een adembenemende daad van generositeit!"

Credits

concept en spel Khadija El Kharraz Alami
artistieke begeleiding Luk Perceval, Jip Vuik, Robbert van Heuven
campagnebeeld Berber Theunissen
backstage en scènebeelden Casper Koster
productie Productiehuis Theater Rotterdam
coproductie Noord Nederlands Toneel

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie