Nu ben ik Medea

Khadija El Kharraz Alami/ Productiehuis Rotterdam
16 mrt
-
27 mrt
 • vr 27 mrt
  20:30
  Zaal 3, Den_Haag
  Zaal 3, De Constant Rebecqueplein 20A
 • vr 16 mrt
  20:30 - 21:40
  Zaal 3, Den_Haag
  Zaal 3, De Constant Rebecqueplein 20A
  Geweest

Ontzettend en ongeneeslijk is de woede wanneer geliefden met elkaar in botsing komen.

Leer de theatermakers in Zaal 3 beter kennen en eet mee met hun lievelingsrecept!

In het kader van ‘Ontdek Zaal 3 in maand 3’ kunt u deze maand dineren met een maker die u diezelfde avond ziet spelen. Tijdens het diner wordt de maker geïnterviewd door John de Weerd. Op 16 maart staat Khadija El Kharraz Alami met haar persoonlijke performance Nu Ben Ik Medea in Zaal 3.
Voorafgaand aan haar voorstelling is er een diner waarbij Khadija geïnterviewd zal worden én haar eigen lievelingsrecept ‘Pasta A.O.P.’ geserveerd zal worden! Kies in het betalingsproces voorstelling + eten om de combinatie te kopen. 

Nu ben ik medea
In Nu ben ik Medea vervlecht Khadija El Kharraz Alami de verschillende perspectieven in Euripides’ Medea met haar eigen verhaal over opgroeien tussen twee werelden en de botsing van krachten in jezelf. Opgroeien met twee werelden is een ware rijkdom. Je ziet hoe het personage geniet van zowel de westerse wereld als de Marokkaanse. De vele tradities, de verschillen in cultuur, het spreken van meerdere talen, het geloven of niet geloven, de muziek, het eten, de vrijheid, alles is van grote invloed op haar zijn. Totdat deze rijkdommen gaan botsen: ze gaat er tussen staan en poogt met al haar kracht vast te houden aan beide werelden. Ze groeit verder op, niet langer met, maar tussen die twee werelden in. De vreemdeling, de ander, het eenzame soort is getogen.


"Een adembenemende daad van generositeit! Door de fragmentarische structuur en spannende speelstijl ontstaat een weerbarstige, emotioneel geladen trip. El Kharraz Alami scheert langs de randen van de afgrond, maar benadert ook de ontroerende kwetsbaarheid in haar voorstelling. Het geworstel en de manier waarop ze de puzzelstukjes van haar leven tot een overzichtelijk geheel probeert te smeden, hebben een ontwapenende werking en een hartverscheurende artistieke en persoonlijke generositeit." - De Theaterkrant ★★★★
 

 

Credits

Concept en spel | Khadija El Kharraz Alami
Artistieke begeleiding | Luk Perceval, Jip Vuik, Robbert van Heuven
Foto voor campagnebeeld | Berber Theunissen
backstage en scènebeelden |  Casper Koster
Techniek | Arjen Fortuin
Lichtontwerp |  Axel Dikkers
Kostuumontwerp | Erik Bosman
Decorontwerp John Thijssen
Productie Productiehuis Theater Rotterdam
Coproductie Noord Nederlands Toneel

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie