The Nation

Het Nationale Theater
29 aug
-
15 sep
 • wo 29 aug
  17:30 - 22:40
  Koninklijke Schouwburg, Den_Haag
  Grote Zaal
  Geweest
 • do 30 aug
  17:30 - 22:40
  Koninklijke Schouwburg, Den_Haag
  Grote Zaal
  Geweest
 • vr 31 aug
  17:30 - 22:40
  Koninklijke Schouwburg, Den_Haag
  Grote Zaal
  Geweest
 • vr 7 sep
  17:30 - 22:40
  Koninklijke Schouwburg, Den_Haag
  Grote Zaal
  Geweest
 • za 8 sep
  15:00 - 20:10
  Koninklijke Schouwburg, Den_Haag
  Grote Zaal
  Geweest
 • zo 9 sep
  17:30 - 22:30
  Vlaams Theater Festival
  deSingel (FESTIVALCENTRUM), Antwerpen
  deSingel - Antwerpen
  Geweest
 • do 13 sep
  17:00 - 22:00
  Nederlands Theater Festival
  Stadsschouwburg Amsterdam, Amsterdam
  Geweest
 • vr 14 sep
  17:00 - 22:00
  Nederlands Theater Festival
  Stadsschouwburg Amsterdam, Amsterdam
  Geweest
 • za 15 sep
  14:00 - 19:00
  Nederlands Theater Festival
  Stadsschouwburg Amsterdam, Amsterdam
  Geweest

The Nation komt terug! Vanaf juni 2020 exclusief in Den Haag, Utrecht en Amsterdam. De kaartverkoop voor Den Haag start 16 mei 2019. Houd de website in de gaten. 

 

''Eric de Vroedts ‘The Nation’ is de theatergebeurtenis van het jaar'' ★★★★★ NRC

 

Theaterkrant ★★★★★ Trouw ★★★★★ Telegraaf ★★★★½ Volkskrant ★★★★ Parool ★★★★ Scènes ★★★★ Elsevier ★★★★

 

Toneelschrijfprijs-nominatie én hoorspel The Nation

Eric de Vroedt, regisseur en artistiek leider van Het Nationale Theater, is genomineerd voor de Toneelschrijfprijs 2018 voor succesvoorstelling The Nation. Op vrijdag 7 september wordt de winnaar bekendgemaakt.

Daarnaast start vanaf vrijdag 31 augustus om 12 uur 's nachts een achtdelige The Nation-hoorspelserie op NPO Radio 1.

Lees meer

 

Over The Nation

The Nation is een actuele theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving. Het begint met een mysterie: de elfjarige Ismaël uit de Haagse Schilderswijk is spoorloos verdwenen. Daarna volgt een zoektocht langs alle lagen van de maatschappij, langs politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, journalisten en welzijnswerkers met ieder hun eigen belangen.

In alle zes afleveringen gaat het om beeldvorming en identiteit: welk beeld hebben wij van de ander en welk beeld van onszelf presenteren wij in verschillende sociale contexten? Kunnen wij de ander nog zien als een individu, of zien wij hem of haar enkel als stereotype: de radicaliserende islamist, de linkse Gutmensch, de amorele ondernemer? Hoeveel moeite doen wij om voorbij het masker van de ander te kijken en wanneer durven wijzelf onze eigen maskers te laten zakken? In de continue strijd om onze eigen identiteit te bepalen, beschermen of bevechten raken we snel het zicht kwijt op waar het in het leven werkelijk om gaat.

Een elfjarig kind is verdwenen, maar waar je een grote gezamenlijke zoekoperatie verwacht, zien we vooral losgeslagen individuen die zichzelf aan de hand van deze tragedie profileren.

 

“In een permanent opgewonden debat verschuilen we ons in de loopgraaf van het eigen gelijk” | Eric de Vroedt. Meer weten over de achtergrond van The Nation? Neem een kijkje in het programmaboekje.

 

Boek maaltijdarrangement The Nation

Voorafgaand en tijdens The Nation kunt u gebruik maken van een drietal heerlijke gerechten, waarvan één voorafgaand aan de voorstelling en twee gerechten in de pauzes. U kunt hiervoor de maaltijdvoucher à €15,- bestellen. De maaltijdvoucher is bestelbaar na het selecteren van een kaartje voor de voorstelling. De voorstelling duurt ruim vijf uur met twee pauzes van 20 minuten. Het gebruik van de maaltijdvoucher is daarom sterk aan te raden.

 

 

Publieksreacties

"Menselijk gedrag tot op het bot gefileerd. Een onvergetelijke toneelervaring!" Henk Smit

“Het is zeker een aanrader als je van spannende Netflix series houdt. En een extra pluspunt hiervan is dat je het gewoon live van dichtbij kan beleven.” Eythora Thorsdottir

"Ik heb nog nooit zo lang op het puntje van mijn stoel gezeten. Je blijft verrast worden tot op het laatste moment." Nienke de Vreugd

“Het is een super voorstelling. Alle denkbeelden en vooroordelen van onze samenleving komen voorbij.” Groet Elles

  

Zaal- of podiumplekken

De voorstelling duurt 5 uur (inclusief pauzes). U kunt kaarten kopen voor een plek in de zaal of een plek op het podium. Zo zit u nog dichter op het verhaal en de personages. Via deze pagina koopt u een zaalplek.

 

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de voorstelling? Hoe werkt het eten? Deze en meer vragen, vindt u op de speciale veelgestelde vragen pagina over The Nation.

 

Schilderswijktour

Bent u door de voorstelling nieuwsgierig geworden naar de Haagse Schilderswijk? Loop dan eens mee met een op maat gemaakte Schilderswijk Bewonerstour. De bewoners leiden u met liefde en plezier door deze mooie, inspirerende en meest divers kleurrijke wijk van Den Haag.

Verslavende marathonvoorstelling

Jet Bussemaker: The Nation brengt de straat in het theater, en het theater in de politiek. Een overrompelende voorstelling die je nauwelijks tijd geeft om bij te komen van alle razendsnelle dialogen, spannende wendingen en bijzondere karakters.

Ingrid van Engelshoven: The Nation confronteert je indringend met belangrijke vraagstukken van deze tijd: discriminatie, terrorisme, nepnieuws, de macht van het vastgoed. Een stevige en tegelijkertijd humorvolle spiegel word je voorgehouden. In zes afleveringen zag ik een realistische reflectie op mijn eigen jaren als wethouder in Den Haag.

Recensies

''Eric de Vroedts ‘The Nation’ is de theatergebeurtenis van het jaar''
★★★★★ NRC
“Adembenemende ervaring.”
★★★★★ Theaterkrant
“Houdt u van toneel? Ga dan naar The Nation. Houdt u niet van toneel? Ga dan naar The Nation.”
★★★★★ Trouw
“Spannend, relevant en verslavend.”
★★★★½ Telegraaf
“Zeer belanghebbend theaterproject.”
★★★★ Parool
"Razend knap geschreven en schitterend geacteerd."
★★★★ Volkskrant
“Hein van der Heijden, Antoinette Jelgersma en Mark Rietman spelen ook de pannen van het dak.”
★★★★ Scènes
''Eric de Vroedt is een meester in suggestieve manipulatie in een stoofpot van een realiteit en fictie.''
De Groene Amsterdammer
"Door de scherpe teksten, de flitsende monologen en het uitstekende spel wordt deze vijf uur durende martahon memorabel."
★★★★ Elsevier

Credits

met Saman Amini, Bram Coopmans, Tamar van den Dop, Hein van der Heijden, Jacqueline Blom, Keja Klaasje Kwestro, Mark Rietman, Vanja Rukavina, Pieter van der Sman, Mahfoud Mokaddem, Romana Vrede

Concept, tekst en regie Eric de Vroedt Vlogteksten Joeri Vos / Saman Amini Kindregie & regieassistentie Abdel Daoudi  Dramaturgie Willemijn Barelds, Remco van Rijn Decorontwerp Maze de Boer Kostuumontwerp Lotte Goos Lichtontwerp & video Bernie van Velzen Muziek & compositie Remco de Jong & Florentijn Boddendijk

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie