Haar & Hem: de Vader, de Zoon en de Heilige Geest

Ivan Winter
do 28 apr - 20:30
do 28 apr 2022
20:30
  • do 28 apr 2022
    20:30
    Zaal 3, Den Haag
    Geweest

Haar & Hem: de Vader, de Zoon en de Heilige Geest gaat over een kapper, Phillip, die te horen krijgt dat zijn vriendin zwanger is. Vanaf dat moment komt Phillip in een zoektocht terecht waarin zijn positie als man in een liefdesrelatie bevraagd wordt. Door de ervaringen van zijn klanten wordt hij geconfronteerd met zijn eigen verleden en familiepatronen. De komst van nieuw leven geeft Phillip de mogelijkheid om deze patronen te doorbreken. Maar gaat dit hem ook lukken?

De theatervoorstelling Haar & Hem neemt je mee in de coming of age van deze kapper die gelooft dat liefde, ondanks alle obstakels en zwarte uitdagingen in het leven, altijd wint. In de voorstelling voeren de vragen, gedachten en twijfels die Philip heeft hem langs gesprekken met zijn klanten.

Haar & Hem: de Vader, de Zoon en de Heilige Geest is de derde in een serie verhalen die kapper en maker Mr Winter (Ivan Winter, 1981) naar het theater brengt. Deze Rotterdamse (theater)maker en kapper heeft zijn thuisbasis in WORM. Waar zijn eerste verhaal nog vooral een hoorspel over de liefde was - dat hij eenmalig speelde in WORM en thema’s als depressie besprak, was de volgende in de serie er een waarmee hij het land doortrok en die ook verhaalde over mentale klachten, verpakt in een modern liefdesverhaal. 

Over Ivan Winter

Ivan Winter is één van de meest oorspronkelijke kunstenaars in Rotterdam. Hij lijkt zich niet te bekommeren om verwachtingen, codes en tradities van formele podiumkunst. In plaats daarvan maakt hij, net als een DJ, een mix van alledaagse ingrediënten – zijn kapperszaak, vriendschappen, geluiden die hij in zijn omgeving oppikt, zijn dromen, zijn geheugen en zijn fantasie – en vertaalt dit naar een geheel eigen ‘theater’beleving. Ook hierin is hij een DJ: hoorspel, performance, storytelling, theater, sprookjespark, film, nachtclub, spoken word; al deze elementen verwerkt hij in een oorspronkelijke en overweldigende ervaring.

Credits

Regie, concept en tekst Ivan Winter | Dramaturgie Yahmani Blackman | Spel Ivan Words, Chery Salinas, Tyler Koudijzer, Roziena Salihu, Kems Kriol, Joshua Sabajo | Vormgeving en scenografie Donn Stone | Sounddesign Ruud Vincents & Rado Sorak | Tourneeplanning en publiciteit Eighty5ive | Theaterconcept Haar & Hem Productie i.s.m. WORM Rotterdam | Documentaire Isaura Sanwirjatmo | Fotografie Seb Koudijzer & Jarmal Martis | Met dank aan Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam