The SK Concert

PERMANENT DESTRUCTION
do 9 jun - 21:00
do 9 jun 2022
21:00
  • do 9 jun 2022
    21:00
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1
    Geweest

Een theatrale concertmarathon: bijtende lyrics, beukende beats en dansbare melodieën

Op 9, 10 en 11 juni is PERMANENT DESTRUCTION terug in Theater aan het Spui. De trilogie – bestaande uit The SK Concert, The HM Concert en Pain Against Fear - laat zien dat je je angst kan bezweren door hem te eren, dat alle zwaarte van je schouders glijdt als je danst op het ritme van je pijn. De muziek – variërend van techno tot trap, hardcore en punk – is een opzwepende verklanking van een duistere boodschap, of zoals de band zelf zegt: melodrama op speed. Mis 't niet en voeg zowel The SK Concert, The HM Concert en Pain Against Fear toe aan je winkelmand en betaal slechts € 30,- voor alledrie de voorstellingen. 

The SK Concert wordt hernomen! PERMANENT DESTRUCTION toert in 2022 opnieuw door binnen-en buitenland met hun productie uit 2018. The SK Concert is een melodramatisch energy concert door theatermaker Naomi Velissariou en sound producer Joost Maaskant. Samen vormen ze de pop-up band PERMANENT DESTRUCTION. De performance is een sexy show over zelfhaat en onbeantwoorde liefde, met dodelijk poëtische lyrics en een overdadig gebruik van autotune. Met genres variërend van R&B tot industriële hardcore en met overdadig gebruik van auto-tune en trap hop referenties. 

Naomi Velissariou laat zich voor dit concert inspireren door Sarah Kane (1971-1999), een van de meest geruchtmakende toneelschrijvers van de afgelopen decennia, wier psychische gesteldheid zo compromisloos weerklank vond in haar werk. Tegen de achtergrond van Frederik Heymans videowerk krijgen de genadeloze lyrics, beats en bass lines een monumentale visuele dimensie.
 
De performance ging op 20 mei 2018 in De Paardenkathedraal Utrecht in première tijdens SPRING en was dat jaar te zien op festivals zoals Oerol, Over het IJ Festival (Shelter Amsterdam), Theater Aan Zee, Absolutely Free Festival en Lowlands. The SK Concert is het eerste deel van de trilogie PERMANENT DESTRUCTION. In 2019 maakte Naomi deel 2: The HM Concert, en in 2020 deel 3: Pain Against Fear die tot en met de zomer van 2021 te zien was. Voor dit laatste deel ontving Naomi de Theo d'Or 2021.

Over Naomi Velissariou

Naomi Velissariou (1984, Bilzen) is theatermaker en gebruikt filosofische, wetenschappelijke en persoonlijke denkbeelden als grondslag voor voorstellingen met een rijke beeldtaal. Velissariou behaalde een mastergraad theater- en filmwetenschap aan de Universiteit Antwerpen en rondde in 2012 de acteursopleiding af aan de Toneelacademie Maastricht. Naast haar eigen werk als theatermaker, speelt Naomi ook als actrice in theater, film en televisieseries. Zo was ze onder meer te zien in The truth about Kate van Davy Pieters (2014), maakte ze haar filmdebuut in Out of love (2015) van Paloma Aguilera Valdebenito, haar televisiedebuut in Chausée d’amour (deMensen) en was ze te zien in Cobain, de nieuwe speelfilm van Nanouk Leopold, die tijdens de afgelopen editie van de Berlinale in première ging.

In 2014 won Naomi de TAZ KBC jongtheatermakersprijs voor haar voorstelling A Tragedy (simplified) en in 2017 ontving ze de Charlotte Köhler Prijs, een aanmoedigingsprijs voor jong talent van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Van 2012 tot 2017 werkte ze bij Frascati Producties. In die vijf jaar na haar afstuderen maakte ze zeven voorstellingen: Mr Jones (2012), Kwartet: Een powerballad (2012 i.s.m. Urland), A Tragedy (simplified) (2013), I SEE YOU (2014), Intervention (2015), Q&A (2016, i.s.m. Gillis Biesheuvel – Dood Paard) en Sontag (2017).

Over Joost Maaskant

Joost Maaskant (1984, Sneek), beter bekend als Maask, is beatboxer, stemkunstenaar, muzikant en sound producer. In zijn live performances gebruikt hij zijn eigen stem en een audio-loopsysteem waarbij hij verschillende sounds produceert, van jazz naar dubstep en van drum ’n bass naar ska. Hij is ook een theatrale showman en performer. De afgelopen twee jaar heeft Maask meer dan 400 shows gespeeld op bijna elk Nederlands festival en in het buitenland, zoals Duitsland, België, Polen en Schotland. Ook is hij performer in diverse voorstellingen, o.a. bij De Koninklijke Schouwburg Brussel en het Arsenaal Mechelen. Met choreograaf Charlotte Goesaert maakte hij als performer in februari van dit jaar de voorstelling Loophole. En vorig jaar ontwierp hij het geluid bij de voorstelling It’s my mouth I can say what I want to van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool. 

Credits

Concept & regie Naomi Velissariou | Performance PERMANENT DESTRUCTION (Joost Maaskant & Naomi Velissariou) | Sound design Joost Maaskant | Visuals Frederik Heyman | Light design & video programmering Bart van den Heuvel | Kostuumontwerp Bibi Trompetter | Light & video operator Thijs Kempers | Sound operator Gido Bamboe | Technische productie Nik Tenten, Dion Schuddemat |
Coach Thibaud Delpeut | Met dank aan Florentina Holzinger, Mauro Pawlowski, Ramon Slager, Sjoerd Bruil, Kasper Tarenskeen, Jan Hulst, Teddy Cherim, Emmanuel Adjei, Frascati Producties, Joachim Fleury & Hotel De L’Europe.
 
Een coproductie van Naomi Velissariou, Theater Utrecht, Rudolphi Producties & C-Takt
Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten