Op de Rok van het Universum

't Barre Land & De Nwe Tijd
di 17 mei - 20:15
di 17 mei 2022
20:15
  • di 17 mei 2022
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

In den beginne waren er verhalen. Een hele stoet. Afkomstig van het internet, weggestroomd uit boekenkasten, ontsproten aan de fantasie. Te midden van al die anekdotes is daar plots het verhaal van een enkeling: Roelof de Koning, in dit geval. Dierenarts. Hij leeft het leven dat wij allen leiden – hij wordt geboren en hij sterft. Daartussendoor groeit hij op en door en krimpt ten slotte in tot zakformaat.  

P.C. Hooft-prijswinnaar Tonnus Oosterhoff schreef volgens pers en publiek een “absoluut droomboek”. Nu slaan ’t Barre Land en De Nwe Tijd de handen ineen om het te vertalen naar een lichtgevende vertelling vol humor, liefde en mededogen. 
 
Terwijl de grens tussen dier en mens, mens en robot, fantasie en feit steeds meer vervaagt, wagen zij zich onbevreesd aan de grote vraag: wat is de waarde van een mensenleven? Of om de woorden van de dichter Lucebert te lenen: zijn wij iets anders dan een kruimel op de rok van het universum? 

Credits

Productie ’t Barre Land & De Nwe Tijd |  Van en met Vincent van den Berg, Margijn Bosch, Rosa Vandervost, Freek Vielen en Czeslaw de Wijs | Naar het boek van Tonnus Oosterhoff 

Met steun van de Vlaamse Overheid, Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds 21 en Lira Fonds.