Double Bill | De Laatste Clown van Aleppo & Manhood

Theater Zuidplein | Amro Kasr & Sandro Lima
wo 14 sep - 20:00
wo 14 sep 2022
20:00
  • wo 14 sep 2022
    20:00
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A

Double Bill betekent natuurlijk dubbel genieten.

 

Te zien zijn De Laatste Clown van Aleppo: een meeslepende voorstelling over een eenzame held in een kapot geschoten wereld. Over humor in bange tijden. 

 

Manhood is een meeslepende presentatie over mannelijkheid. Kwetsbaar, rauw en met dampende beats.

De Laatste Clown van Aleppo

Theatermaker Amro Kasr vertelt het op waarheid gebaseerde verhaal van de clown van Aleppo. Een clown die van geen ophouden weet en tegen beter weten in doorgaat met het maken van grappen. Zelfs in tijden van oorlog kiest hij ervoor kinderen te blijven vermaken. Samen met zijn publiek zoekt Amro naar wat ons hoop geeft en dat wat ons verbindt.

Manhood

De man staat onder druk. Er wordt van je verwacht dat je macho bent, want: je bent man. Sandro laat in zijn presentatie zien dat mannen ook emoties tonen, een skirt dragen, gek zijn op roze of nagellak. Alles is goed. Hij neemt je mee in zijn slaapkamer en vertelt je zijn persoonlijke verhaal. Over hoe hij zichzelf vond en uiteindelijk ook durft te zijn.

Over Lab-Z

Amro Kasr en Sandro Lima zijn makers die in Theater Zuidplein de ruimte kregen om nieuw eigen werk te maken binnen het Teaser-traject van Lab-Z. Theater Zuidplein geeft met Lab-Z een podium aan theatermakers met een groot en nieuw verhaal. Verhalen over de tijd waarin wij nu leven en de wereld om ons heen. De makers kiezen zelf hoe zij zich willen presenteren: met spoken word, visuals, muziek of welk talent dan ook.