Voor even open

Het Nationale Theater
wo 19 jan - 12:30 - 13:30
wo 19 jan 2022
12:30 - 13:30
  • wo 19 jan 2022
    12:30 - 13:30
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote zaal
    Geweest

We nodigen je van harte uit om op woensdag 19 januari weer even naar het theater te gaan. In navolging van de landelijke protestacties en uit solidariteit met onze collega’s in de cultuursector openen ook wij onze deuren. In de Koninklijke Schouwburg kun je één uur lang repetities en previews bijwonen van voorstellingen waar op dit moment aan gewerkt wordt. Wij gaan open als theater - want dat is wat wij zijn: een theater. Een plek voor de ontmoeting, om inspiratie op te doen en verhalen te horen die ons raken. Ben je erbij?

Het programma

We tonen een theatraal programma met repetitiefragmenten uit de Leedvermaak trilogie, OustFaust, Oma is een avatar en een aantal korte gesprekken. De deuren van de Koninklijke Schouwburg gaan om 12:00 uur open. Het programma begint om 12:30 uur en eindigt om 13:30 uur. We vragen je om van tevoren een gratis kaartje te reserveren. Verder hanteren we de regels die we in december ook volgden: bij binnenkomst vragen we je een mondkapje te dragen en om je toegangsbewijs, QR-code en ID. We hopen dat je erbij wil zijn en dat we zo met elkaar een duidelijk signaal afgeven.

Voor even open

Voor één keer volgen we de richtlijnen niet en openen we uit protest de deuren. Om te laten zien dat we aan het werk zijn, dat we repeteren aan nieuwe producties die we ons publiek dolgraag willen laten zien. Dat er dringend behoefte is aan een gelijkwaardige behandeling en dat er zicht moeten komen op de wijze en tijdsplanning waarop de culturele sector weer open kan. Lees meer

“Het is bijna maart, dan zijn we al twee jaar in onzekerheid aan het opereren. Je probeert als theater en met de gezelschappen klaar te staan als het weer mag. Maar wanneer dat is, dat weten we nooit zeker.”

Cees Debets, directeur theater