De Wildernis

WENDE
vr 11 nov - 20:15
vr 11 nov 2022
20:15
  • vr 11 nov 2022
    20:15
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote zaal
    Geweest

Na haar bejubelde voorstelling MENS speelt Wende op 11 november haar volledig nieuwe, Nederlandstalige show De Wildernis. In samenwerking met Toneelgroep Oostpool, het Nederlands Kamerkoor en een internationaal artistiek team verkent Wende de wildernis in onszelf en de wereld daarbuiten. Ze vertaalt wat tussen hart en onderbuik woont in een nieuwe multidisciplinaire show. 

 

Tip: Voorafgaand aan deze voorstelling kan je gezellig komen eten in ons restaurant. Meer informatie over dit diner en het menu vind je hier.

"Ik ben al mijn hele leven rusteloos en nieuwsgierig. Vaak wordt er gezegd dat ik rustiger aan moet doen; 'Mag het iets minder wild?'. In mijn dagboeken gaat het nu vaak over wat er wel of niet lijkt te kunnen, wat aanvaardbaar is, wat niet. Ook het zwijgen keert veel terug: de dingen diie niet gezegd worden, geheimen die soms generaties lang levens bepalen. De schaduwkant die we allemaal in ons hebben en vaak te eng vinden om er heen te gaan. Maar misschien schuilt in die wildernis wel juist wie we zijn in onze meest pure vorm, even onschuldig als wreed." - Wende Snijders

Over WENDE

Wende is een van de meest veelzijdige artiesten van Nederland. Ze begon haar carrière in 2003 en maakte sindsdien zes albums en vijf eigen voorstellingen in binnen- en buitenland. Sinds 2017 is ze huiskunstenares van Koninklijk Theater Carré en cureert daar jaarlijks haar eigen festival Kaleidoscoop, dat afgelopen zomer de opening was van de alternatieve Uitmarkt. In 2017, 2018 en 2019 speelde ze haar succesvoorstelling MENS in uitverkochte theaters en clubs en op festivals als Down the Rabbit Hole en Into the Great Wide Open. Ze heeft een Edison in bijna elke categorie en was als actrice genomineerd voor een gouden kalf. In 2020 was ze te zien in de succesvolle tv-serie IM. Momenteel werkt Wende ook aan haar eerste buitenlandse show in samenwerking met het gerenommeerde Londense The Royal Court Theatre. 

In de media

"Wende zingt de aangrijpende songs uit haar show De Wildernis niet, ze is de muziek, ze is de woorden, het verhaal en daarmee de verpersoonlijking van het leven met alle bijkomende worstelingen. Dat is kunst. Recht het hart in." - ★★★★★ Trouw

"De Wildernis is een voorstelling die je eigenlijk niet zou mogen missen." - ★★★★★ De Telegraaf

"Wende is het ravissante middelpunt van een adembenemende show." - ★★★★ Volkskrant