Rondleiding door de Koninklijke Schouwburg

De verhalen en mythes van de Schouwburg
zo 13 feb - zo 19 jun
zo 13 feb 2022
-
zo 19 jun 2022

We nemen je mee in de verhalen van de Schouwburg en laten je alle plekken zien waar je als bezoeker normaal gesproken niet komt! Maak een selfie op het toneel, kom erachter wat SPQH boven het toneel betekent, herken de muzen die geschilderd zijn op het plafond en neem een kijkje in de koninklijke loge. Wist je dat er een echt koninklijk toilet verborgen zit in een van de foyers?

In 1766 is het pand, dat we nu als de Schouwburg kennen, gebouwd. Oorspronkelijk als stadspaleis, maar dit is nooit in gebruik genomen - de prins en de prinses vertrokken. Het leegstaande gebouw deed dienst als kazerne voor het Franse leger. Pas later, in 1804, werd het de Koninklijke Schouwburg. Eerst voor de elite en later voor het hele volk. In de Tweede Wereldoorlog zaten de Duitsers er, terwijl er tegelijkertijd onderduikers zich schuilhielden.

Je komt binnen als een echte artiest via de artiesteningang. Even spieken in de kleedkamers en dan via de artiestenfoyer het toneel op. Adembenemend om zo de zaal in te kijken!

Adembenemend om zo de zaal in te kijken!

De rondleiding duurt ca. 60 minuten en kost €12,50 (inclusief thee/koffie).

We starten bij de artiesteningang in de Schouwburgstraat.