Welkom bij mijn zielige jeugd

Aaf Brandt Corstius
vr 23 sep - 20:15
vr 23 sep 2022
20:15
  • vr 23 sep 2022
    20:15
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote zaal

Toen Aaf Brandt Corstius zes jaar was, stierf haar moeder, gaf haar vader haar hondje weg en verhuisde het gezin op stel en sprong naar Amerika. Daar begon het zielige deel van haar jeugd, waar ze u welkom bij heet.

Welkom bij mijn zielige jeugd

Loop de trap af naar de kelder van haar ouderlijk huis en bekijk de dia's die Aaf uit de verhuisdozen haalt. Kijk jarentachtig-tv met haar en zie de beroemde wezen en halfwezen die haar inspireerden – van Annie tot de kinderen Von Trapp tot E.T. (Laten we eerlijk zijn, E.T. is een buitenaards wezen en geen wees, maar hij voelt zich wel heel erg ontheemd! Dat telt toch ook ergens voor?)

Is een zielige jeugd een goudmijn voor een schrijver? Of was Aaf toch liever opgegroeid in haar huis in Overveen met een lieve, mooie moeder die kookte, feesten gaf, moeiteloos dertig engelenpakjes naaide voor het kersttoneel en haar kinderen elke avond in zachte pyjama’s van Petit Bateau stak?

Na groot succes en uitverkochte zalen in heel het land is Welkom bij mijn zielige jeugd nu te zien bij ons in Den Haag.

In de media

'Aaf Brandt Corstius geeft in Welkom bij mijn zielige jeugd een intiem inkijkje in een levend trauma' - de Volkskrant ★★★★

'Soloshow Aaf Brandt Corstius charmeert'  - ★★★ NRC

'Ondanks de thematiek is de toon consequent licht: dat is een grote kwaliteit' - Theaterkrant

Meer over Aaf

Aaf Brandt Corstius (1975) is columnist en schrijver. Ze heeft een column in De Volkskrant, waar ze tevens de sterrenrubriek schrijft. Ook maakt ze columns voor Margriet, Flow en JAN en schrijft ze boeken  – haar meest recente is Eindelijk 40. Voor theatergezelschap mugmetdegoudentand schreef ze vier toneelstukken: Fifty-Fifty, Een flinke linkse vrouw, Buik en Margreet heeft de groep verlaten.

En nu staat ze zelf op het toneel. Met een voorstelling die meteen een hit werd in heel het land. Hoe had het ook anders gekund?

Credits

Tekst en spel Aaf Brandt Corstius | Regie Kiki Jaski | Fotografie Gijs Groenteman, Jaap Reedijk