VIAJERO DEL AMOR [A Lover’s Journey] $~rel.O.aded~$

Productiehuis Theater Rotterdam | ARIAH LESTER
di 1 feb - 20:15
di 1 feb 2022
20:15
  • di 1 feb 2022
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Een popopera over liefde en migratie

In VIAJERO DEL AMOR [A Lover’s Journey] $~rel.O.aded~$ eert ARIAH LESTER het leven en de moed van meer dan 180 Venezolanen. Deze mensen zijn de afgelopen jaren omgekomen tijdens hun poging om het land per boot te verlaten. Om te ontsnappen aan de crisis, probeerden zij te vluchtten naar Trinidad en Tobago en de Nederlandse Antillen.

VIAJERO DEL AMOR [A Lover’s Journey] $~rel.O.aded~$ is het verhaal van L. Een man uit Venezuela met een spiegelhart die op een papieren bootje de Atlantische zee overstak en op zoek ging naar een beter leven. De Amazone-jungle, vervalste papieren, wapens, advocaten en spiegels zijn elementen die, in de vorm van een moderne musical, het semi-fictionele leven van L. omringen. 

“Is het een illusie dat een man zoals ik de wereld kan veranderen? Gezien mijn afkomst, en denkend aan wie ik ben?”. ARIAH LESTER zingt in het Spaans, Engels en zelfs in het Nederlands. Hij zet alles op alles om een brug te vormen, een spiegel te zijn waarin werelden die ver uit elkaar liggen, kunnen reflecteren en met elkaar kunnen praten.

In een muzikale wereld, die tussen opera, jazz en pop in ligt, en met behulp van poezië, spreekt Lester over gedwongen migratie en ongelijkheid. Hij deelt zijn strijd om theater te maken in een bevoorrechte wereld zonder mensen die echt in nood zijn te kunnen helpen.

Onderdeel van:
No Dutch Required

Over ARIAH LESTER

De charismatische performer ARIAH LESTER maakt internationaal snel furore. Met zijn heldere countertenor loodst hij zijn publiek een wereld binnen waar de ene realiteit haast onmerkbaar overgaat in de andere. In 2017 won hij de Sabam Jongtheaterschrijfprijs bij Theater Aan Zee en in 2019 ontving hij een nominatie voor de BNG Bank Theaterprijs.