Muk (2+)

De Grote Haay
zo 10 apr 10:00 en 11:30
zo 10 apr 2022
10:00 en 11:30

Een beeldend en muzikaal feestje! Jeugdtheatergezelschap De Grote Haay brengt de d(r)oldwaze avonturen van de Dalmatiër Muk naar het theater. 

De vrolijke theatervoorstelling MUK is gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks van Mark Haayema en Job van Gelder.

In deze voorstelling wordt het jonge publiek getrakteerd op een visueel feestje. Daar waar producties voor deze doelgroep vaak klein en ‘simpel’ worden gehouden, pakt de Grote Haay ditmaal groots uit. Met LED-schermen, poppenspel en animaties springt Muk in en uit de digitale wereld.

Van de makers van Poppetje van Papier, De vriendelijke draak en In de kelder staat een huis.
Muk is bekend van de nieuwste boekenserie van Mark Haayema en Job van Gelder. Muk kan nogal onhandig zijn, maar zijn aandoenlijke goedwillendheid en zijn open blik op de wereld, maken het een hondje om van te houden.

Over de Grote Haay

De Grote Haay is opgericht door Mark Haayema en Dennis de Groot. Mark Haayema is naast artistiek leider van De Grote Haay schrijver, poppenspeler en theatermaker. Mark schreef o.a. Oma mag ik mijn pop terug?, Joep!, Sterrenwachter, De vriendelijke DraakenJohannes de Parkiet. Als acteur en regisseur werkt bij oa. Theater Gnaffel, Rotheater, Tg Winterberg, Stage Entertainment. Ook schrijft hij scenario's voor Woezel&Pip, Pipo de Clownen liedjes voor Kinderen voor Kinderen. Hij speelde in de TVseries Sesamstraat, Koekeloere, Boterhamshowen de Sprookjesboom. Mark organiseert het familiefestival Wortelpop en Het Kinderboekenfeest.

Onderdeel van:
Peutervoorstellingen

Credits

Spel: Dennis de Groot en Aniek Stokkers | Regie: Mark Haayema | Muziek: Jan Groenteman | Decor: Job van Gelder | Poppen: Cynthia Bors