Hans Gerritsen

Wacht 's even (0,5+)

De Stilte
za 25 feb 10:00 en 11:30
za 25 feb 2023
10:00 en 11:30

Een wereld ontvouwt zich uit een bouwpakket. Sneeuwwitte objecten vullen de leegte. Een tafeltje, een krukje, een deur, een kleine piano.  Maar wacht ’s even… Is hier iemand? Twee personages verdwijnen en verschijnen in een ongerept landschap tot het onvermijdelijke gebeurt: ze komen elkaar tegen…

 

N.B. This is a performance without speech. Dutch is therefore not required. 

Hoe ga je om met iemand die anders is? Van wie je niet eens weet wat voor iemand het is? Een mens, een hond, een vogel? Gelukkig hoeven ze elkaar niet te veranderen.

Wacht ’s even.. blijf maar lekker wie je bent.

Met de wonderschone pianomuziek van Jeroen van Vliet wordt het vreemde vertrouwd in een nieuwe leefgebied dat op ooghoogte van de jonge toeschouwers tot leven komt.

Over de Stilte

Dansgezelschap de Stilte opereert vanuit Breda en wil met meerduidige voorstellingen en dansactiviteiten, die de verbeelding prikkelen, de speelse leerdrift van kinderen stimuleren en hun artistieke vermogens aanjagen. Het gezelschap is een graag geziene gast in binnen- en buitenland. Inmiddels hebben 40 landen kennisgemaakt met de Stilte. Femke Somerwil en Gertien Bergstra zijn sinds de start van de Stilte verbonden aan het gezelschap. Hun werk kenmerkt zich in een voorliefde voor partnering en een strak stilistische danstaal. Beide makers hebben een onvoorwaardelijke liefde voor de creatie van dans voor kinderen.

Credits

dans Donna Scholten en Kaia Vercammen | choreografie Femke Somerwil en Gertien Bergstra | muziek Jeroen van Vliet | Met dank aan Gemeente Breda, Vrienden Podiumkunsten Breda, MAPPING – Creative Europe, Ministerie OC&W en Provincie Noord-Brabant