Finale Cameretten

za 26 nov - 19:30
za 26 nov 2022
19:30
  • za 26 nov 2022
    19:30
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote zaal
    Geweest

Cameretten, het oudste cabaretfestival van Nederland, verhuist in 2022 naar Den Haag! Op zaterdag 26 november vindt de finale van het Cameretten Festival plaats bij ons, in de Koninklijke Schouwburg gepresenteerd door Richard Groenendijk en een gastoptreden van Kommil Foo. 

Al meer dan vijftig jaar gaat Cameretten ieder jaar weer op zoek naar nieuw cabarettalent. Het festival is in 1966 gestart als lustrumactiviteit van de studentenvereniging SSR te Delft. In korte tijd verwierf het naam met finalisten als Neerlands Hoop (Bram en Freek), Cabaret Ivo de Wijs en Don Quishocking.

Inmiddels is het festival uitgegroeid tot hét onafhankelijke podium waar aanstormend cabarettalent zich presenteert aan publiek, jury en pers met aansprekende winnaars als Brigitte Kaandorp, Daniël Arends, Plien en Bianca, Theo Maassen en Jandino Asporaat.
 

De halve finales vinden plaats op 24 en 25 november in Theater Diligentia. 

Humor in Kunst

Bezoekers van Cameretten kunnen tegen gereduceerd tarief de musea Rijksmuseum de Gevangenpoort, Haags Historisch Museum en Museum Bredius bezoeken, waar er speciaal voor de komst van het cabaretfestival Humor in Kunst audiotours zijn. Bekende cabaretiers Anne Neuteboom, Sjaak Bral en Fuad Hassen nemen je op hun humoristische wijze mee door de musea.

De kaartkopers van Cameretten kunnen gebruik maken van een 2=1 actie (op vertoon van 1 Cameretten kaartje met 2 personen naar entree)  t/m 31 december aan de kassa van de musea.

Lees hier meer over deze actie.

Royaal overnachten

Maak er meteen een weekendje Den Haag van! Hotel voco® The Hague heet publiek van de 56e editie van het Cameretten Festival van harte welkom vanaf donderdag 24 november met een speciale Cameretten aanbieding. Zo kun je, direct om de hoek van Diligentia en de Koninklijke Schouwburg, royaal blijven overnachten.

De speciale tarieven vind je hier.