Mozes

Helmert Woudenberg
vr 11
mei
 • vr 11 mei
  20:30 - 22:25
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
  Eindtijd 22:25
  €21.00
  Geweest

Helmert Woudenberg buigt zich in zijn vijftiende solo over het verhaal van Mozes: de man die met zijn volk op de vlucht sloeg, op zoek naar een betere toekomst. Mozes zet de hoogst noodzakelijke volksverhuizingen die zich vandaag de dag afspelen in het perspectief van een Bijbels verhaal. Een verhaal over rampspoed en ontberingen, maar ook over vrijheid, hoop en verandering.

De cast

Mozes vertelt het verhaal van het Joodse volk, dat in Egypte het leven onmogelijk wordt gemaakt en op de vlucht slaat. God kiest Mozes uit om deze exodus te leiden, maar Mozes is een bescheiden, introverte man die zich niet zomaar toegerust voelt deze opdracht tot een goed einde te brengen. Geplaagd door twijfels en onzekerheden leidt hij het Joodse Volk tijdens een jarenlange barre tocht door de woestijn, op zoek naar het Beloofde Land, een plek waar weer leven en een toekomst wacht.

 

Hoe is het om huis en haard te moeten verlaten?

Mozes zet de hoogst noodzakelijke volksverhuizingen die zich vandaag de dag afspelen in het perspectief van een Bijbels verhaal. Hoe is het om huis en haard te moeten verlaten, een onzekere toekomst tegemoet? Waarbij de opluchting, die met het vertrek gepaard gaat, al snel plaatsmaakt voor onzekerheid. Waar moet je heen? Hoe pas je je aan aan een nieuwe omgeving? Hoe vind je rust, als je in plaats van onderdrukt volk opeens ongewenste vreemdelingen bent geworden?