Melk & Dadels

Rose Stories
11 mei
-
13 mei
Data & tickets
 • vr 11 mei
  20:15
  Try-out
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
 • za 12 mei
  20:15 - 20:15
  Try-out
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
 • zo 13 mei
  16:00
  Première
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal

Na het succesvolle Nobody Home maakt regisseur Daria Bukvić samen met ex-politicus en schrijver Tofik Dibi de voorstelling Melk & Dadels. Een persoonlijke, rauwe en hilarische voorstelling met vier jonge Marokkaans-Nederlandse actrices.

De cast

Ontroerende bekentenissen en confronterende anekdotes worden afgewisseld met komische verhalen. Over vrouwen die laveren tussen twee culturen, tussen de verwachtingen van hun ouders en van de Nederlandse maatschappij. En over hun moeders, die vaak nog op relatief jonge leeftijd hun vertrouwde omgeving en familie verlieten om een nieuw bestaan op te bouwen. Met haar kenmerkende combinatie van humor en ernst creëert Bukvić samen met Dibi een onmisbare inkijk in de Marokkaans-Nederlandse cultuur. Een cultuur die je wellicht denkt te kennen, maar die in werkelijkheid zó veelzijdig is, dat je dat onmogelijk kunt als je er zelf geen deel van uitmaakt.

Melk & Dadels is geïnspireerd door het succesvolle verhalen- en receptenboek Melk & Dadels – 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders, met levensgeschiedenissen en gerechten van twintig eerste generatie Marokkaanse vrouwen in Nederland.
 

Credits

tekst Tofik Dibi
regie Daria Bukvić
met Khadija El Kharraz Alami, Kyra Bououargane, Soumaya Ahouaoui en Fadua El Akchaoui