Bob Bronshoff

Moedig Voorwaarts

Diederik van Vleuten
wo 7 dec - 20:15
wo 7 dec 2022
20:15
  • wo 7 dec 2022
    20:15
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote zaal
    Geweest

Aan het verleden heeft van Vleuten in drie bejubelde soloprogramma’s nu wel genoeg aandacht besteed. Nederlands-Indië, de Eerste Wereldoorlog en Winston Churchill zijn geschiedenis. Vanaf nu gaat hij moedig voorwaarts! Of hij als stand-up historian ook slaagt zal de toekomst uitwijzen. In zijn vierde solo neemt hij minstens anderhalf uur de tijd om het in ieder geval te proberen.

 

Tip: Voorafgaand aan deze voorstelling kan je gezellig komen eten in ons restaurant. Meer informatie over dit diner en het menu vind je hier.

‘Het leven wordt voorwaarts geleefd maar achterwaarts begrepen’. 

Deze wijsheid van filosoof Kierkegaard heeft Diederik boven zijn bureau hangen. Om hem eraan te herinneren dat deze uitdagende tijden erom vragen zijn theatrale visie vol op de toekomst te richten. Of op zijn minst op het heden.

Een ding is zeker: aan het eind van de avond zal de meesterverteller achterwaarts begrepen hebben waar zijn huidige aangrijpende verhaal over ging. In ieder geval over het volle leven dat zich voltrekt terwijl je andere plannen maakt. Het gaat over afscheid en weerzien, over oorlog en vrede. Met mooie muziek vanachter een fijne vleugel of piano. Er valt een hoop te lachen want tegen de werkelijkheid valt nooit op te fantaseren. En voor de rest: Moedig Voorwaarts!

Reserveer nu, want voor je het weet is het weer verleden tijd.

 

Het leven wordt achterwaarts begrepen maar moet voorwaarts worden geleefd

In de media

"In Moedig Voorwaarts toont Van Vleuten zich opnieuw een geschiedenisdocent, cabaretier en meesterverteller ineen" - ★★★★ NRC

"Deze nieuwe voorstelling is persoonlijker dan ooit. Wie door deze voorstelling niet wordt geraakt, is van steen." - ★★★★ EW

Credits

Tekst, muziek en spel Diederik van Vleuten | Regie Berend Boudewijn | Techniek Dennis Verhaeg en Eelco Vellema