What ever happened to mister Pete

Het Zuidelijk Toneel
di 12 apr - 20:15
di 12 apr 2022
20:15
  • di 12 apr 2022
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

Harold Pinter, Samuel Beckett, Luis Buñuel en David Lynch maken samen een voorstelling over een man, genaamd Mister Pete. Dat moet ongeveer de kortste manier zijn om duidelijk te maken wat Joachim Robbrecht en Sarah Moeremans voor ogen hebben. Luchtig, krokant en met voldoende filosofische stevigheid om er een paar weken op te kauwen. Ruimhartig belegd met spelplezier en inventiviteit.

De voorstelling heeft een bijzondere vorm: het publiek zit in twee groepen naast elkaar maar ziet elkaar niet. Een voorstelling over eenzaamheid, gemeenschappelijkheid en controleverlies. Of zoals Joachim de voorstelling omschreef: “Er is geen touw om je aan vast te houden of je er aan op te hangen.” 

De tribune en de speelvloer zijn door een muur in twee gedeeld. Het publiek en spelers aan de ene kant van de muur zien elkaar niet. Beiden krijgen dezelfde voorstelling te zien. In een andere volgorde, met een andere hoofdrolspeler. De opdracht voor het publiek is op zoek naar de waarheid achter Mister Pete. Een gedeelde zoektocht want Mister Pete leert zichzelf in korte, grappige scènes ook kennen. Wie zijn wij eigenlijk? Een noodzakelijke vraag in tijden van algoritmes, digitalisering en de viering van ons geluk als vrij individu. En zo zullen Sarah Moeremans en Joachim Robbrecht opnieuw bewijzen dat luchtigheid ook heel ernstig kan zijn.

Credits

Regie Sarah Moeremans | Tekst Joachim Robbrecht | Kostuums Daphne de Winkel | Spel Joep van der Geest, Gillis Biesheuvel, Judith van den Berg en nog drie anderen | Artistiek advies Piet Menu