SeksKlimaat

Maria Goos, Michiel de Jong en Sieger Sloot
za 22 apr - 20:15
za 22 apr 2023
20:15

Als jij met twee van je beste vrienden honderd keer zou ontbijten, wat worden dan terugkerende onderwerpen? Waarvan gaan jullie met de servetten wapperen? Waarvan gaan jullie op tafel slaan? Waarvan worden jullie stil?

Maria Goos, Michiel de Jong en Sieger Sloot hadden het over de klimaatcrisis, over hun seksleven, over menselijk gedrag. Ze zijn na 100 keer samen ontbijten nog steeds vrienden, al escaleerde het af en toe gevaarlijk. Nieuwsgierige vragen werden opeens niet meer beantwoord, grappen werden verwijten, maar ze vroegen door tot het ongemakkelijk werd; en daarna stelden ze ook die laatste, confronterende vragen. Met verhitte blikken tegenover elkaar. ‘Zit je mij nou de maat te nemen?’

In SeksKlimaat delen zij hun ontdekkingen met je. Zelfs de link tussen de klimaatcrisis
en hun seksleven. Die is er. Wellicht ook voor jou. Het duurde even, maar het openbaarde zich.

SeksKlimaat biedt geen oplossing voor het klimaatprobleem en een beter seksleven kunnen ze je ook niet garanderen, maar wel the next best thing: inzicht in dat wat het leven de moeite waard maakt.

Vraag aan het publiek

"Kom je kijken naar SeksKlimaat?
Dan hebben wij, Maria Goos, Michiel de Jong en Sieger Sloot, een verzoek aan je. Ons decor bestaat uit wat ons publiek meeneemt naar de voorstelling. Het mag van alles zijn, wat jij als bezoeker maar kwijt wil. Kleding is ook welkom. Je krijgt het niet meer terug want we geven het weg aan mensen die het willen hebben of het gaat mee naar de volgende dag als we SeksKlimaat weer ergens anders spelen. Als het overblijft, brengen we het naar de kringloop.

Neem het dus mee als je naar SeksKlimaat komt. We zien jou en je spullen met grote nieuwsgierigheid tegemoet. Tot in het theater!"

Maria Goos, Michiel de Jong en Sieger Sloot

Credits

tekst, idee, spel Maria Goos, Michiel de Jong, Sieger Sloot | regie Maria Goos | eindregie Ria Marks | decor en fotobeeld Robin Vogel | productie Alles voor de Kunsten | educatie Elles Leferink