Een soort Hades

Seppe Salomé
vr 7 jan - za 8 jan
vr 7 jan 2022
-
za 8 jan 2022

Daar zit ik dan. Alleen. En samen. En alleen. Maar lieve god, ik zou toch niet te hoeven moeten lijden omdat jij ergens niet bij kunt.
 
EEN SOORT HADES is een kijkje in het leven van. Het stuk, geschreven door Lars Norén in 1995, schetst een inrichting met zijn inwoners en personeel. De door elkaar lopende dialogen laten zien hoe mensen hun verleden ervaren, hoe ze in deze situatie gekomen zijn en wat hun visie op de wereld is. In een muzikale vorm wordt er met het stuk gespeeld tussen ernst en plezier.

‘Ha! Denk jij dat ik niet terugkom? Niets zou mij ervan kunnen weerhouden terug te komen. Ik heb het naar mijn zin hier.’
 
Met 7 jonge acteurs op de vloer poogt Seppe Salomé de gevolgen te laten zien van hoe de huidige maatschappij mensen kan labelen en wegzetten. Mentale gezondheid is onder onze jongere generatie een belangrijk onderwerp, omdat het afgelopen jaar duidelijk is geworden hoe fragiel deze soms kan zijn. Er is een ongekend hoog aantal jongeren dat kampt met depressieve gedachtes. Desondanks wordt dit niet altijd serieus genomen, maar wordt er verwacht om maar gewoon ‘door te zetten’. Dit wordt aangevochten in onze versie van EEN SOORT HADES. Het stuk verklaart niemand voor gek, en zo wij ook niet. Een aanklacht? Misschien een kleine. Maar dan wel in de vorm van een feestje.

Over Seppe Salomé
 
Seppe Salomé studeert in 2022 af van de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. In zijn werk zoekt hij altijd naar een muzikale manier om zowel maatschappelijke en persoonlijke thema’s als acceptatie en de zoektocht daarnaar aan het daglicht te brengen. Met popcultuur, drag, de queercommunity, clubleven en een willekeurige fascinatie voor Griekse mythologie als referentiekader, zoekt hij hedendaagse vertelvormen die het publiek meenemen in een nieuwe wereld. In de vaak lichte en speelse vorm is spelplezier en muzikaliteit het belangrijkste. Epische beelden, gezongen teksten, eigen gecomponeerde muziek en high-fashion kostuums passeren dan ook vaak de revue.
 
‘Het is een heerlijke plek, een van de beste plekken waar ik ooit geweest ben, hier kan ik uitrusten en zijn wie ik ben, toch, niemand kan me bereiken, als ze zouden willen. Je leert veel.

Credits

Regie en inkorting Seppe Salomé | Tekst Lars Norén | Vertaling Karst Woudstra | Begeleiding Liliane Brakema & Karim Ameur | Spel Marouan Bendehmane, Isha Ferdinandus, Luca Bötzel, Luuk Jansen, Rosa Kreulen, Mae Rovers & Judith Westbroek | Kostuum Iga van der Moeren | Posterbeeld Qiqi van Boheemen | Met speciale dank aan Evelien Kanters en Marc Zwietink