Theatercollege: Oerknal Variaties

Theater Adhoc
1 mei
20:15
  • di 1 mei
    20:15 - 21:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2
    Geweest

Big Bang wetenschap op het toneel. In zijn nieuwste voorstelling stort Jan van den Berg zich op de oerknal. Een theorie waarover de meningen op z’n zachtst gezegd nogal uiteenlopen. In zijn eerdere voorstellingen nam hij het publiek mee in de wereld van de elementaire deeltjes (Higgs) en zandkorrels (Oase).

''Overbodig te zeggen dat ik rijk en intens gelukkig uit deze voorstelling kwam.'' - ★★★★★ Theaterkrant

De eerste dag. De allereerste ooit. Een dag zonder gisteren, stel je voor. Hoe is die dag begonnen? Uit het niets? Met een oerknal? In zijn nieuwste voorstelling gaat theatermaker Jan van den Berg op zoek naar de verhalen achter die vragen. Hoe alles ooit begon: dingen, mensen, liefde, het heelal. In Oerknal Variaties spelen Jan van den Berg en Jacq Palinckx een theatraal duet voor stem en gitaar, vertelling en muziek. Met ongerijmde gedachten en ongehoorde klanken storten zij zich op de oerknal en vragen.

 
 

Theater als vrolijke wetenschap

Jan van den Berg stort zich op de oerknal. U weet wel, de theorie dat alles uit niets is ontstaan. Een theorie waarvan sommigen beweren dat ‘ie niet waar is. Want zeg nou zelf: een knal van 13,8 miljard jaar geleden, die niemand ooit heeft gehoord?

 

Jacq Palinckx is componist en gitarist. Hij beweegt zich op het raakvlak van geïmproviseerde muziek, avant-rock en gecomponeerde muziek. De belangrijkste groepen waarvan hij deel uitmaakt(e) zijn: Palinckx, Guus Janssen septet, Maarten Altena Ensemble, Beukorkest en Vlek.Recensies

''De openingsregels van deze avond over het begin van alles zijn zó rijk en zó vederlicht en zó ontroerend raak dat de rest van de avond godsonmogelijk nog kapot kan.'' - Theaterkrant ★★★★★
 
''Overbodig te zeggen dat ik rijk en intens gelukkig uit deze voorstelling kwam.'' - Theaterkrant ★★★★★ 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie