The Bright Side of Life

Theater Utrecht
25 apr
20:15
  • wo 25 apr
    20:15 - 22:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2
    Geweest

Theater Utrecht presenteert samen met Bright Richards The Bright Side of Life: een komische en confronterende muzikale voorstelling met live muziek, over een acteur die zijn thuisland moet ontvluchten. Theater helpt hem uiteindelijk een nieuw leven en nieuw publiek op te bouwen. Daar waar het goed met je gaat, is je thuis.

Koop een kaartje voor een vluchteling
Wilt u een vluchteling / statushouder de kans te geven om de voorstelling te zien en lijkt het u leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Koop dan een kaartje voor uzelf en een vluchteling. In aanloop naar de voorstelling zullen we u per mail op de hoogte brengen hoe u uw introducé ontmoet en wat er voor jullie georganiseerd wordt rond de voorstelling. Selecteer het prijstype Extra kaart voor vluchteling om met deze actie mee te doen.

--------------------------------------------------------------------------------------

Theater Utrecht presenteert samen met theatermaker Bright Richards The Bright Side of Life: een komische en confronterende muzikale voorstelling met live muziek, over een acteur die zijn thuisland, waar hij beroemd en geliefd was, moet ontvluchten. Eenmaal in Nederland gaat hij inburgeren en op zoek naar nieuw publiek. The Bright Side Of Life gaat over hoe je als persoon omgaat met het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe.

Uiteindelijk blijkt dat niet daar waar je vandaan komt, maar daar waar het goed met je gaat, je thuis is. Bright was zelf een beroemd acteur in Liberia, maar moest 20 jaar geleden vluchten vanwege de burgeroorlog. Theater hielp hem een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Hij volgde de acteursopleiding in Arnhem, maakte voorstellingen bij het Ro Theater en speelt sinds 2009 het stuk As I Left My Fathers House door het hele land. Ook is hij oprichter van New Dutch Connections: een stichting die o.a. theater inzet voor de empowerment van jonge nieuwkomers. De komst van meer dan 60.000 vluchtelingen naar Nederland en de bijkomende uitdaging voor zowel deze mensen als de Nederlandse samenleving, inspireerde hem tot het maken van deze nieuwe voorstelling.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie