Huid

Boukje Schweigman en Slagwerk Den Haag
17 apr
20:15
  • di 17 apr
    20:15 - 21:20
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal
    Geweest

HUiD is een beeldende en muzikale performance over tastzin en contact maken.

In HUiD ontmoeten de musici van Slagwerk Den Haag de fysieke performers van Schweigman&. Een slagwerker wrijft, slaat en aait de huid van zijn trommel op zoek naar geluid. Wat als die huid nog niet ontdaan is van het lichaam? De aanraking veroorzaakt dan niet alleen een compleet andere klank, maar brengt ook wat teweeg bij degene die geslagen of geaaid wordt.

Sophie Knijff
Sophie Knijff

TEXT IN ENGLISH BELOW

Binnen een nieuwe compositie van Arnoud Noordegraaf en scenografie van Theun Mosk zoeken zij samen naar de schoonheid, de tragiek en de poëtische beleving van de huid. Elkaar aftastend, gebruikmakend van instrumenten maar ook hun eigen lichaam en huid, exploreren zij mogelijkheden van aanraking.

"inventief en veelzijdig, oog- en oorstrelend, bijzondere perfectie" de Volkskrant****

"intrigerende, wonderschone tableaus, unieke theatermaker" Trouw****

"indrukwekkende composities, fascinerende, komische trip" Theaterkrant****

"intrigerende, betoverende belevenis die je diep raakt" Brabants Dagblad

"betoverende performance die zeer tot de verbeelding spreekt en toegankelijk is voor iedereen" Haarlems Dagblad


IN ENGLISH


HUiD (Skin) is a visual and musical performance exploring tactility and contact. In collaboration with the percussionists from Slagwerk Den Haag, the physical performers of Schweigman& explore the possibility of touch, searching for a purity of image, the tragedy and poetic perception of the skin.

Schweigman& creates sensory spaces in which the fragility and intimately intense performance takes place. The musical composition of HUiD is created by Arnoud Noordegraaf in close collaboration with the percussionists. It forms a rich acoustic vocabulary, in which instruments and the human body produce sounds beyond their natural capacities.

Schweigman& maakt al jaren woordeloos, beeldend en muzikaal theater waarin de zintuigen op scherp worden gezet en een spel wordt gespeeld met de verwachtingen van het publiek en de codes van het theater. Dit levert poëtische belevenissen op waarin de toeschouwer wordt teruggeworpen op zichzelf.

Slagwerk Den Haag is een innovatieve slagwerkgroep die gefascineerd is door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. De podiumbespelers én multi-inzetbare (co-)creators willen keer op keer verbazen en verrijken in elke denkbare setting.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie