The Mountaintop

Katori Hall
5 okt
20:15
  • vr 5 okt
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2
    Geweest

The Mountaintop brengt een fantasierijke hervertelling van de laatste avond uit het leven van Martin Luther King. Dit bekroonde toneelstuk van de jonge, zwarte schrijfster Katori Hall belicht hoe we van gewone mensen heiligen maken en hoe heiligen gewone mensen blijken. Deze bekroonde Broadwayhit is in het vijftigste sterfjaar van King voor het eerst in Nederland te zien.

The Mountaintop - Het Nationale Theater
The Mountaintop - Het Nationale Theater
The Mountaintop - Het Nationale Theater
The Mountaintop - Het Nationale Theater

Deze bekroonde Broadwayhit is in het vijftigste sterfjaar van King voor het eerst in Nederland te zien.

Het is 3 april 1968; nog geen dag later zal Martin Luther King worden vermoord. The Mountaintop brengt een fantasierijke hervertelling van de laatste avond uit het leven van een icoon.

 

Dit bekroonde toneelstuk van de jonge, zwarte schrijfster Katori Hall belicht hoe we van gewone mensen heiligen maken en hoe heiligen gewone mensen blijken; breekbaar, kwetsbaar, bereikbaar. Hoe één stem de wereld wilde veranderen, en hoe zijn vroegtijdige dood hem dwong het stokje door te geven aan volgende generaties.

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de Black Achievement Month
De Black Achievement Month laat Nederland kennismaken met de ‘zwarte’ geschiedenis van Nederland via exposities, debatten, theater, dans en film. Er worden verhalen verteld over de slavernij en de nalatenschap hiervan, maar er wordt ook gekeken naar de toekomst. Zo biedt de Black Achievement Month een podium aan zwarte rolmodellen en de bijzondere prestaties die zij leveren. De Black Achievement Month vindt plaats van 29 september t/m 29 oktober in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam.

Geniet voorafgaand aan de voorstelling van een eenvoudige maaltijd bij de Moksi Patu. Tijdens deze maaltijd krijgt u een inleiding op The Mountaintop en leert u uw stadsgenoten kennen. De keuken is iedere keer anders, namelijk geïnspireerd op het land dat centraal staat in de voorstelling.

 

Het eten reserveren

Klik bovenaan op 'tickets' en vervolgens op 'volgende stap'. Hier kunt u direct een plekje reserveren voor het eten.

Recensies

"Ik vind het mooi dat Martin Luther King centraal staat als mens en niet als heilige.”
NRC

"De beroemde speech – die kent iedereen. Maar hoe zet je als acteur een icoon als Martin Luther King nu echt geloofwaardig neer? Twee vertolkers leggen het uit."
Volkskrant

Credits

regie Teunkie van der Sluijs
tekst Katori Hall
met Dennis Rudge & Joy Wielkens

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie