Goede Gesprekken met Lex Bohlmeijer

De Correspondent & Het Nationale Theater
Te gast: Marieke Liem
zo 12 dec - 12:30
zo 12 dec 2021
12:30
  • zo 12 dec 2021
    12:30
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Neem plaats in een ligstoel in een donkere zaal en luister. Lex Bohlmeijer, correspondent goede gesprekken bij De Correspondent, neemt een podcast op in Theater aan het Spui. Hij gaat in gesprek met mensen uit de politiek, kunsten, journalistiek en wetenschap, die een bijzonder en vaak onbekend verhaal hebben. Op 12 december gaat Lex in gesprek met Marieke Liem. 

Over Marieke Liem

Marieke Liem is afgestudeerd aan the University of Cambridge en is gepromoveerd in forensische psychologie aan de Universiteit van Utrecht. Ze is werkzaam aan de Universiteit Leiden als Hoogleraar Veiligheid en Interventies en tevens voorzitter van de European Homicide Research Group. Haar onderzoeksinteresses omvatten interpersoonlijk geweld, met specifieke onderzoeksprojecten over doding in gezinsverband, de invloed van psychische stoornissen op (fataal) geweld, doding gevolgd door zelfdoding, de effecten van gevangenisstraf op geweldplegers, en internationaal vergelijkend onderzoek naar dodelijk geweld. Aan de Universiteit Leiden beheert ze de Dutch Homicide Monitor, een databank waarin details van 25 jaar Nederlandse moord en doodslag, besloten liggen.

Over Lex Bohlmeijer

Bohlmeijer: “Ik vind luisteren een wondermooi ding. Het wordt heel erg veronachtzaamd. We willen allemaal praten, praten, praten. Ik heb het idee dat ieder mens het fijn vindt om waargenomen te worden door iemand anders. Dat is een soort mensenrecht. Luisteren is een actieve bezigheid.”

Lex Bohlmeijer gaat steeds met een andere gast in gesprek. De namen worden een maand van tevoren bekendgemaakt. Achteraf zijn de podcasts terug te luisteren - samen met alle andere Goede Gesprekken met Lex Bohlmeijer - via SoundCloud.