Saman Amini's Integratieplan

Saman Amini/ Black Sheep Can Fly
za 18 dec - 19:30
za 18 dec 2021
19:30
  • za 18 dec 2021
    19:30
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2
    geannuleerd

Er wonen in Nederland meer nationaliteiten per vierkante kilometer dan waar dan ook ter wereld. Nederland zou dus een harmonieuze smeltkroes kunnen zijn waar de rest van de wereld een voorbeeld aan kan nemen. Toch ziet een groot deel van de Nederlanders dit 'multiculturele experiment' als een mislukking. Waarom is dat?

In de solovoorstelling Saman Amini’s Integratieplan neemt theatermaker, schrijver en performer Saman Amini de stand van de multiculturele samenleving op. De voorstelling is een collage van verhalen en observaties over integratie en Amini’s persoonlijke reis naar het ‘Nederlanderschap’. In navolging van voorstellingen als A Seat at the Table en Nobody Home legt Amini wederom met scherpe humor en gevoel voor muzikaliteit de vinger op de zere plek. Met een mix van theater en cabaret houdt hij de multiculturele samenleving een kritische spiegel voor, maar schroomt ook niet om de hand in de boezem van zijn eigen gemeenschap te steken.

Saman Amini (1989, Iran) is een interdisciplinaire kunstenaar die werkt op het grensvlak tussen theater, film en muziek. In zijn voorstellingen komt alles samen: het zijn verhalen waarin dialogen, songs, spoken word, animatie en het direct aanspreken van publiek naadloos in elkaar overlopen, en waarin een kritische maar verbindende blik op de samenleving centraal staat. Na zijn opleiding aan de Toneelacademie Maastricht bouwde hij zowel in het theater als met zijn muziek aan een indrukwekkend oeuvre.

Het grote publiek maakte met Amini kennis in Nobody Home (2015, regie Daria Bukvić). Samen met zijn compagnon en filmregisseur Nima Mohaghegh maakte hij met Black Sheep Can Fly meerdere maatschappelijk relevante producties zoals: Samenloop van Omstandigheden (2016), A Seat at the Table (2017) en In het Hol van de Leeuw (2018). In 2019 werd A Seat at the Table genomineerd voor de BNG Cultuurprijs en won hij samen met de acteurs en Mohaghegh voor deze voorstelling de Toneelschrijfprijs. In datzelfde jaar bracht hij het boek Samenloop van Omstandigheden uit. Met zijn muziek heeft hij tot nu toe 900.000 streams en de videoclip voor zijn nummer Laat Me Toe werd genomineerd voor een Edison.

Black Sheep Can Fly initieert, ontwikkelt en produceert verhalen met een menselijke en maatschappelijke urgentie die onderbelicht zijn in de kunst en cultuursector  maar wel degelijk onderdeel uitmaken van onze samenleving. De artistieke leiding is in handen van theatermaker, muzikant en schrijver Saman Amini en filmregisseur, theatermaker en schrijver Nima Mohaghegh, Christine de Jager is verantwoordelijk voor de zakelijke leiding. Meerdere theater- en filmproducties van Black Sheep Can Fly zijn nationaal en internationaal onderscheiden.

Credits

Concept, tekst en muziek: Saman Amini | Regie: Floris van Delft  | Muzikant en arrangementen: Martin Verheesen | Producent: Black Sheep Can Fly | Boekingen: Senf Theaterpartners