Gif

Korthals Stuurman Theaterproducties
di 24 mei - wo 25 mei
di 24 mei 2022
-
wo 25 mei 2022

Internationaal gezien is Gif is al jaren het grootste Nederlandse toneelsucces. Het bekroonde stuk van Lot Vekemans werd al 74 keer geproduceerd in 21 landen en vertaald in 15 talen. Een bitterzoete ode aan verlies, gespeeld door topacteurs Carine Crutzen en Stefan de Walle.

 

Tip: Voorafgaand aan deze voorstelling kan je gezellig komen eten in ons restaurant. Meer informatie over dit diner en het menu vind je hier.

Gif gaat over twee mensen die proberen te leven met ‘wat er niet is en wel had moeten zijn’. Tien jaar na het overlijden van hun kind ontmoeten een man en een vrouw elkaar voor het eerst weer. Via een brief hebben ze te horen gekregen dat er een herbegrafenis komt vanwege gif in de bodem. Hij heeft een nieuw leven opgebouwd. Zij kan de gedachte aan een nieuw leven niet verdragen. Tijdens de paar uur die ze samen doorbrengen tasten ze elkaar af en blijkt hoe het grote verlies hun beider levens vergiftigd heeft. In een intense dialoog blijven ze zoeken naar dat ene woord; die ene beweging waarin het verleden tot rust zou kunnen komen.

In de media

"Keelsnoerend kamerspel over onuitspreekbaar verdriet" - NRC ★★★★ 

"Mooi dat een moderne klassieker opnieuw zo'n sterke uitvoering krijgt" - Scènes ★★★★

"Geweldig acteerwerk van zowel De Walle als Crutzen, die je vastpakken en gedurende anderhalf uur niet meer loslaten" - Theaterparadijs ★★★★

"Toneel in al z’n puurheid, over echte mensen met echte emoties" - De Telegraaf ★★★★

Credits

Met   Stefan de Walle en Carine Crutzen 
Tekst  Lot Vekemans 
Regie  Johan Doesburg