Drie (4+)

Maas theater en dans
1 apr
14:00 - 16:00
 • zo 1 apr
  14:00 - 14:45
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
  Geweest
 • zo 1 apr
  16:00 - 16:45
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
  Geweest

De vierjarige drieling Jonas, Johan en Jacob loopt weg van huis. De oudste is zeventien dagen te vroeg geboren, heeft een paar ‘losse draadjes’ in zijn hoofd en moet naar een speciale school. De broertjes willen bij elkaar blijven en uit protest gaan ze op reis naar oom Kees in Groningen, waar ze vast met z’n drieën mogen wonen. 

Drie is een ode aan de in 2015 overleden regisseur Matthijs Rümke (o.a. Theater Artemis, Het Zuidelijk Toneel). Rümke maakte de voorstelling in 2002 bij Theater Artemis en speelde zelf ook mee. De pers schreef toen: “Je zou iedere kleuter gunnen dat dit zijn of haar eerste toneelvoorstelling was. (…) Het verhaal is eenvoudig, vertederend en perfect in balans. Een juweeltje” (NRC). “Ook hier spreekt de kracht van de eenvoud” (Brabants Dagblad). De remake, geregisseerd door Dorien Folkers, toert in voorjaar 2018 door Nederland.

//

De pers

“Een spannend avontuur dat in drie kwartier wordt verteld en boeit van begin tot eind. (…) Een voorstelling waar niet alleen jong, maar ook oud, van weet te genieten en waar je onontkoombaar meegezogen wordt in het verhaal” Theater- en musicalnieuws.

“Het is en blijft actueel en indrukwekkend om naar te kijken. (…) Deze ode aan Matthijs Rümke is er één om U tegen te zeggen.” I love theater (♥♥♥♥♥) 

Credits

tekst Bodil de la Parra
regie Dorien Folkers
spel Felix Schellekens, Niek van der Horst, Freek Nieuwdorp
concept Matthijs Rümke
dramaturgie (2002) Carel Alphenaar, dramaturgie remake (2018) Judith Faas, coproductie BonteHond, Maas theater en dans

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie