Solovoorstelling op locatie

Niemand wacht op je

Matzer Theaterproducties
18 mrt
-
18 mrt
Data & tickets

In de solo Niemand wacht op je, een nieuwe tekst van Lot Vekemans (schrijfster van o.a. Gif van NTGent en winnares Taalunie Toneelschrijfprijs), kruipt José Kuijpers in de huid van drie vrouwen. Vrouwen die niet langer wachten, maar doen. Vrouwen op zoek naar nieuwe politieke inspiratie.

 

Deze voorstelling wordt op locatie gespeeld, in de Raadzaal van het Stadhuis Den Haag.

De cast

Quote

Het gaat niet om de criticus die aan de zijlijn staat te roepen. Het gaat om degene in de arena, die werkelijk iets doet en fouten durft te maken in een poging iets te bereiken.

We leven in een tijd waarin we steeds meer zicht hebben op hoe het er in de wereld aan toegaat. In de media komen aan de lopende band nieuwsberichten en opinies voorbij over brandende kwesties. De een roept nog harder dan de ander en luisteren lijkt moeilijker dan ooit. Over een ding zijn we het eens: verandering is nodig. Maar waar beginnen we? Hoe zet je jouw mening om in daden? En bij wie ligt de verantwoordelijkheid eigenlijk; bij de burger of bij de politiek?


In Niemand wacht op je kruipt José Kuijpers in de huid van drie vrouwen. Vrouwen die niet langer wachten, maar doen. Op zoek naar nieuwe (politieke) inspiratie. En die ligt soms dichterbij dan je denkt.


MATZER theaterproducties zet het verlangen naar betrokkenheid en politieke vernieuwing om in een actuele voorstelling. Gespeeld in het hart van de politieke arena; de Raadzaal. Op een cruciaal moment; in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Hiermee wilt MATZER inspireren om na te denken over jouw rol in deze samenleving. En het gesprek op gang brengen tussen burgers en politici om elkaars behoeften, motivaties en mogelijkheden beter te leren kennen.

Niemand wacht op je
Als je zelf de ring niet instapt
Dan zal iemand anders je plek innemen
En sta je zelf aan de zijlijn te roepen wat er beter moet

 

Over José Kuijpers
In de solo Niemand wacht op je, een nieuwe tekst van Lot Vekemans, kruipt José Kuijpers in de huid van drie vrouwen. Vrouwen die niet langer wachten, maar doen. Vrouwen op zoek naar nieuwe politieke inspiratie. En die ligt soms dichterbij dan je denkt. Met Niemand wacht op je - een politieke vlucht zet Madeleine Matzer (o.a. Gejaagd door de Wind en Everybody Happy!?) haar verlangen naar politieke vernieuwing en betrokkenheid om in het maken van deze actuele voorstelling die op locatie wordt gespeeld.
 
 

 

Het gaat niet om de criticus die aan de zijlijn staat te roepen. Het gaat om degene in de arena, die werkelijk iets doet en fouten durft te maken in een poging iets te bereiken.
naar Theodore Roosevelt

Credits

tekst Lot Vekemans
regie Madeleine Matzer
met José Kuijpers