Niemand wacht op je

Matzer Theaterproducties
18 mrt
15:00 - 20:15
 • zo 18 mrt
  15:00
  Den Haag, Den Haag
  Op locatie
  Geweest
 • zo 18 mrt
  20:15
  Den Haag, Den Haag
  Op locatie
  Geweest

"Het gaat niet om de criticus die aan de zijlijn staat te roepen. Het gaat om degene in de arena, die werkelijk iets doet en fouten durft te maken in een poging iets te bereiken." - Theodore Roosevelt

Deze voorstelling wordt op locatie gespeeld, in de Raadzaal van het Stadhuis Den Haag.

In de solo Niemand wacht op je, een nieuwe tekst van Lot Vekemans (schrijfster van o.a. Gif van NTGent en winnares Taalunie Toneelschrijfprijs), kruipt José Kuijpers in de huid van drie vrouwen. Vrouwen die niet langer wachten, maar doen. Vrouwen op zoek naar nieuwe politieke inspiratie. En die ligt soms dichterbij dan je denkt.

We leven in een tijd waarin we steeds meer zicht hebben op hoe het er in de wereld aan toegaat. In de media komen aan de lopende band nieuwsberichten en opinies voorbij over brandende kwesties. De een roept nog harder dan de ander en luisteren lijkt moeilijker dan ooit. Over een ding zijn we het eens: verandering is nodig. Maar waar beginnen we? Hoe zet je jouw mening om in daden? En bij wie ligt de verantwoordelijkheid eigenlijk; bij de burger of bij de politiek?

MATZER theaterproducties zet het verlangen naar betrokkenheid en politieke vernieuwing om in een actuele voorstelling. Gespeeld in het hart van de politieke arena; de Raadzaal. Op een cruciaal moment; in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Hiermee wilt MATZER inspireren om na te denken over jouw rol in deze samenleving. En het gesprek op gang brengen tussen burgers en politici om elkaars behoeften, motivaties en mogelijkheden beter te leren kennen.

"Treffend. Mooie soepele toneeltekst van Lot Vekemans. Het personage Jantje is fantastisch, goud zijn haar beschouwingen."
- Trouw ★★★★

"Jantje Akkermans, een van de leukste ondramatische toneelpersonages ooit. Geen regulier drama maar een politiek pamflet, alleen al daarom te prijzen." - De Volkskrant ★★★★

"Deze voorstelling gaat ons allemaal aan. In plaats van een schouwspel is Niemand wacht op je zelf een vorm van politiek. Zonder een richting te willen opdringen of een visie voor te schrijven, meer dan politiek theater."
- Theaterkrant ★★★★

"Waardevolle beschouwing over politiek. Mooi verwoord idealisme in de raadzaal."
- NRC Handelsblad ★★★

Credits

tekst Lot Vekemans
regie Madeleine Matzer
met José Kuijpers

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie