Hoe licht kan een wolk zijn (18+)

Houten Huis & Feikes Huis
za 10
maart
 • za 10 mrt
  20:15 - 21:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Eindtijd 21:00
  €14.00
  Geweest

Op het toneel staan drie mensen die zich van binnen een das voelen. De één bakt potten, de ander maakt muziek en de derde beweegt. Alledrie proberen ze ons eenzelfde verhaal te vertellen; over stil zijn van binnen en hoe moeilijk dat is. Een voorstelling voor iedereen die door de ruis het bos niet meer hoort.

De cast

Ik ben Das. Ik ben dol op eenzame wandelingen en stille plekken, dan is er rust en overzie ik alles. Ik draag graag een hoed om mijn gedachten en overpeinzingen een beetje bij elkaar te houden. Maar sinds kort woont er in mijn hoed een specht die er een gat in heeft gepikt. De specht heeft al zijn vrienden uitgenodigd en nu is het er een kabaal van jewelste.

Soms is het heel even stil. Maar dan piepen er door dat gat meteen weer nieuwe gedachten mijn hoofd binnen. Mooie, eindeloze en kronkelende gedachten, maar ook prangende vragen zoals: hoe licht kan een wolk zijn?

Het Houten Huis en coproducent Feikes Huis presenteren de muzikale en beeldende voorstelling Hoe licht kan een wolk zijn. De voorstelling heeft ‘stress’ en ‘meditatie’ als thema’s en is gemaakt voor jong en oud, maar op 10 maart speelt hij speciaal voor volwassenen in de avond in Theater aan het Spui in Den Haag. Wie wil kan na de voorstelling meelopen in een ‘aandachtswandeling’ door de stad, waarin men de dagelijkse omgeving met andere ogen bekijkt.

In Hoe licht kan een wolk zijn spelen drie mensen een das. De een bakt potten, de ander maakt muziek en de derde doet aan karate. Alledrie proberen ze eenzelfde verhaal te vertellen; over stil zijn van binnen en hoe moeilijk dat is.

Oogstrelende voorstelling. - Dagblad van het Noorden ****

Een universum vol eenvoudige poëtische teksten en een fraai vormgegeven decor. - Leeuwarder Courant ****

Een wondermooie voorstelling, een poëtische ode aan opklimmen uit het duister en en stilte zoeken in jezelf. - NRC ****
 

 

Credits

van Feikes Huis / Het Houten Huis
regie Gienke Deuten