HOT presenteert: Never waste a good crisis

Het Nationale Theater
Met Mariëtte Hamer, voorzitter van de SER
ma 13 dec - 20:15
ma 13 dec 2021
20:15
  • ma 13 dec 2021
    20:15
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal
    geannuleerd

Op maandag 13 december presenteert Het Nationale Theater in Den Haag de vierde en laatste aflevering van ‘Never Waste a Good Crisis’. In dit programma belichten voorvrouwen van belangrijke maatschappelijke organisaties de kansen die de coronacrisis ons biedt. Dit keer is het woord aan Mariëtte Hamer. Ook de gasten uit eerdere edities zijn aanwezig. Zij vertellen met welke concrete acties we vanuit de crisis samen tot een beter Nederland kunnen komen.

Nederland anno 2050

Mariëtte Hamer is voorzitter van de SER, de belangrijkste adviesraad voor regering en parlement over sociaal-economische vraagstukken. Haar motto: iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving en op de arbeidsmarkt. De inspiratie om zich voor dit doel in te zetten, haalt Hamer uit haar persoonlijk leven, waarin onder andere jongeren een belangrijke rol spelen.

Tijdens ‘Never Waste a Good Crisis’ met Mariëtte Hamer staan de dromen van jongeren centraal.  Hoe creëren we een wereld met harmonie tussen mens, milieu en welvaart? Hoe kunnen we straks op hoge leeftijd in goede gezondheid genieten van het leven? Hoe zorgen we er voor dat iedereen die wil werken ook kan werken? En hoe creëren we een wereld waar iedereen de kans krijgt het maximale uit zichzelf te halen en waar iedereen zich thuis voelt?

Ambitieuze agenda

De terugkerende vraag bij ‘Never Waste a Good Crisis’: wat kunnen wij zelf doen? Jellie Brouwer legt deze vraag tot besluit van de programmareeks nog één keer aan alle gasten voor. Naast Mariëtte Hamer zijn dat: Marjan Minnesma (Urgenda), Monika Sie Dhian Ho (Instituut Clingendael) en Ikram Cakir en Roselie Schonewille (Oxfam Novib). Een hoopvol gesprek tussen vijf visionaire vrouwen dat ons helpt de daad bij het woord te voegen.

Theater en muziek

‘Never Waste a Good Crisis ‘ is een HOT-avond: het onderwerp wordt ook vanuit muziek en theater belicht. Op maandag 13 december speelt de HNT-huisband onder leiding van Florentijn Boddendijk en Remco de Jong. Femke Arnouts schrijft speciaal voor de gelegenheid een scène, die wordt geregisseerd door Eric de Vroedt en gespeeld door o.a. Hein van der Heijden.