succesvolle theatervoorstelling

Toen ma naar Mars vertrok

Abdelkarim El Fassi e.a.
za 10
februari
  • za 10 feb
    20:15 - 21:55
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal

Toen ma naar mars vertrok is een vervolg op de succesvolle theatervoorstelling Mijn vader, de expat & Oumi die in 2015 onder toeziend oog van Koningin Máxima tweemaal in een uitverkocht Carré de tour afsloot. Een tragikomische en liefdevolle voorstelling met o.a. film, poëzie, theater en muziek.

De cast

 Een tragikomische en liefdevolle voorstelling met o.a. film, poëzie, theater en muziek

Terwijl sommigen zich al voorbereiden op het bewonen van Mars voltrok zich decennia geleden al een soortgelijke gebeurtenis. Moeders die vanuit vele windstreken in Nederland aanmeerden en zich moesten redden in een wereldvreemde omgeving. Tegen deze achtergrond zoomen kinderen van moeders in op het verhaal van aankomen, vestigen en vertrek. Wat waren haar beweegredenen om te vertrekken? Hoe voltrok de reis zich? En besloot ze haar anker uit te gooien of te blijven dobberen tussen vertrek en aankomst? Hoe verhouden haar kinderen zich tot de plek van aankomst en wordt het wellicht weer tijd om te vertrekken? 

 

In een tragikomische en liefdevolle voorstelling met o.a. film, poëzie, theater en muziek wordt één verhaal over de moeder verteld; vanuit het perspectief van verschillende verhalenvertellers.