ma 5 feb - 20:15 - 22:30

Theatercollege: Op avontuur in de nanowereld

Ben Feringa
5 feb
20:15 - 22:30
  • ma 5 feb
    20:15 - 22:30
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal

De Groningse hoogleraar Ben Feringa ontving in december 2016 de Nobelprijs voor de scheikunde. Hij is een van de beste wetenschappers van dit moment. Tijdens dit theatercollege vertelt hij over de schoonheid van moleculen en moleculaire motortjes.

Exclusief in de Koninklijke Schouwburg!

Zijn onderzoeksprestaties zijn zo uitzonderlijk dat hij algemeen gezien wordt als één van de meest creatieve en productieve chemici ter wereld.

 

Moleculen


Zijn ontdekking in 1999 van de ‘moleculaire motor’, een door licht voortgedreven roterende molecuul, wordt als een doorbraak van wereldformaat aangemerkt. De potentiële toepassingen van dit concept zijn even talrijk als spectaculair. Bijzonder tot de verbeelding sprekend is het idee dat in de toekomst wellicht moleculaire motoren zich via de bloedbaan voortbewegen om geneesmiddelen met grote precisie in het menselijk lichaam te transporteren.

In dit theatercollege Op avontuur in de nanowereld vertelt hij vol passie over zijn onderzoek. Tijdens dit theatercollege krijgt u antwoorden op vragen als: Hoe kreeg hij zijn ideeën? En hoe wist hij ze te verwezenlijken? Waarin schuilt de schoonheid van moleculen? Hoe ontstonden de moleculaire motortjes? Waarom past bescheidenheid? Hoe won hij de Nobelprijs?

Voor de pauze is het podium aan Ben Feringa, na de pauze kan het publiek live vragen stellen aan de Nobelprijswinnaar. Na afloop vindt een Meet & Greet plaats.

Credits

door Ben Feringa
moderator Joep Stassen

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie