Bericht van twee niet-gekke dames

Yvonne Keuls en Max Douw
1 feb
-
4 feb
Data & tickets
 • do 1 feb
  20:30
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
 • vr 2 feb
  20:30
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
 • za 3 feb
  20:30
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
 • zo 4 feb
  15:00 - 20:30
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
Meer speeldata

In Twee niet-gekke dames deelt de Haagse rasverteller Yvonne Keuls het podium met zanger, muzikant en liedjesschrijver Max Douw. In deze bij vlagen hartverscheurende en toch vrolijke voorstelling vertelt Yvonne u twee bizarre en waargebeurde verhalen. Max zorgt zingend en pianospelend op geheel eigen wijze voor muzikale hilariteit.

Geniet na afloop van de High Wine!

De cast

In deze hartverscheurende en toch vrolijke voorstelling vertelt Yvonne u twee bizarre en waargebeurde verhalen.

In Twee niet-gekke dames deelt zij het podium met Max Douw. In deze, bij vlagen, hartverscheurende en toch vrolijke voorstelling vertelt Yvonne u twee bizarre en waargebeurde verhalen. Het eerste is de geschiedenis van Wilhelmina Pruit, die begin twintigste eeuw in het Haagse gekkenhuis Slijkeinde terecht kwam, omdat ze haar eigen mening verkondigde, maar vooral omdat ze het een zekere heer moeilijk maakte. Pas toen ze na zes jaar tbc kreeg, werd ze op straat gegooid. Ze kon nog net voor haar dood in Diligentia een lezing houden en getuigen van het onrecht dat haar - en vele andere vrouwen – was aangedaan. In het tweede verhaal, dat zich zo’n honderd jaar later afspeelt, staat Ida Been centraal. Ida Been is opgenomen in het Psychiatrisch Ziekenhuis Bloemendaal (Loosduinen). Natuurlijk mankeert ze het e.e.a., maar het bevalt haar in de inrichting, ze weet zich er een plaats te veroveren en daarom verzint ze van alles om haar leven daar te kunnen voortzetten.

 

Over Yvonne Keuls

Yvonne Keuls is al meer dan een halve eeuw een veel gelezen en veel geprezen schrijfster. Zij werd geboren in Nederlands-Indië en kwam op zevenjarige leeftijd naar Nederland. Yvonne Keuls schrijft met warmte, humor en realiteitszin en weet met haar persoonlijk getinte en ontwapenende werk een groot publiek aan zich te binden. Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur. Ze weet met haar stem deze verhalen een extra dimensie te geven. Ze is een rasverteltster. Max Douw zorgt zingend en pianospelend op geheel eigen wijze voor muzikale hilariteit.

 

Over Max Douw

Max Douw (33) is zanger, muzikant en liedjesschrijver. Max schrijft zijn eigen teksten en muziek. Op zijn eerste Nederlandstalige solo album, getiteld Gekkenhuis, komen de favoriete muziekstijlen samen die Max de afgelopen jaren heeft ontdekt en toegepast. Jazz, chansons, het levenslied, theatermuziek, pop, de verschillende stijlen leveren een gevarieerd en rijk repertoire op. In oktober 2016 speelt Max de hoofdrol in Buziau. Een grootschalige musical- revue over het leven van een van de grootste revue-artiesten die Nederland ooit heeft gekend, Johannes Buziau.